Debat Norddjurs:

Forkert er satse på Grenaa kære Grenaa politikere

Af Carl Henrik Christensen, Vejlbyvej 11, 8961 Allingåbro:

"Året 2012 er gået på hæld. Hvad har det budt på af udvikling i Norddjurs kommune?

Hovedstaden, Grenaa, som er det yderste punkt inden Norddjurs kommune løber i havet, menes stadig at være det faste omdrejningspunkt. Nok bor der flest indbyggere der, men udviklingsområdet er det vestlige Norddjurs, forstå det dog politikere.

Når Aarhus bliver færdig med deres vejudbygning af motorvejen til havnen, er der ingen, der vil drage 60 km. mod øst for at benytte Grenaa Havn. Så de millioner af kroner I vil bruge på ny omfartsvej uden om Grenaa, brug dem i stedet for på udvikling af det naturlige udviklings- og vækstområde i Norddjurs, nemlig det vestlige. For med åbningen at motorvejshængslet i Sdr. Borup er mulighedernes område det gamle Sønderhald og Rougsø kommune.

Desværre vil Grenaa området med ca. halvdelen af indbyggerne i Norddjurs altid være det område, der får valgt flest ind i Kommunalbestyrelsen. Den gammeldags sognerådspolitik, der er ført i hele Norddjurs kommunes levetid, hvor man slagter i de bedste områder, for så at tilføre andre områder det slagtede, områder det ikke magter udbytte, som så fordærver og rådner, så ser fremtiden nærmest håbløs ud for Norddjurs Kommune, hvis ikke politikerne kommer til fornuft.

Der er heller ikke noget fornuft i, at Grenaa politikerne vil have lægebilen placeret i Grenaa, den skal ud og arbejde blandt borgerne på Djursland. Sansynligheden for at den er på vej til opgaver udenfor Grenaa, når der bliver brug for den i Grenaa, er stor.

En dagligdag for mig, når jeg kører mod Randers, er røde baglygter fra rundkørselen i Fausing, så langt øjet rækker, langsommelig afvikling af trafikken. Når jeg så kører mod Grenaa kan jeg højest risikere at måtte stoppe for toget, som absolut skal til Grenaa, men ellers har der været fri bane hele vejen, herligt. Så det er helt klart for mig, hvor kommunen skal satse for, at der også på lang sigt kan laves udvikling i Grenaa, udviklingen af Djursland skal ske fra Motorvejen og ud mod havet.

Lav en omfartsvej uden om Ørsted, så de tunge landbrugsmaskiner og trafikken ind i Rougsø ikke skal igennem Ørsteds bymidte.

Lav en forbedring af vejnettet til industri- og sportsbyen Nørager, her kan også med fordel opføres kommunens første overdækkede fodboldkunststofsbane.

En mere direkte vej til Auning fra Vivild og Allingåbro.

En udvikling af der vestlige Norddjurs vil tiltrække nye velstillede borgere, som vil bidrage, ikke kun med økonomi, men med god reklame for området, så det tiltrækker endnu flere velstillede familier og bare rolig Grenaa, på sigt får I fuld valuta for en fornuftig udvikling af Norddjurs Kommune."

Publiceret 01 January 2013 21:00