Vejledning til digitale borgere

Borger.dk, digital selvbetjening og ”Udbetaling Danmark” for begyndere

Af
Anette Bonde

Borger.dk er borgernes digitale indgang til det offentlige fra 2015. I de kommende år vil mere og mere kommunikation med det offentlige blive digital.

Storskærm

På biblioteket og i Borgerservice er man ved at forberede borgerne på de nye tider. På fastlagte datoer viser biblioteket på storskærm, hvordan man bruger www.borger.dk med NemID, som består af cpr, en kode og et nøglekort samt ?Min side? med sundhed.dk og e-journaler. Biblioteket viser også, hvordan man bliver tilmeldt den digitale postkasse "Post".
Borgerservice viser på storskærm, hvordan man kan få et NemID, hvordan man via Norddjurs Kommunes hjemmeside www.norddjurs.dk skal melde flytning, skifte læge, bestille nyt sundhedskort og det blå sygesikringskort på nettet. Endvidere orienterer Borgerservice om, hvilke funktioner, der er flyttet og hvilke der vil flytte fra kommunerne til "Udbetaling Danmark".
Man kan denne dag aftale en tid eller møde op med sit medie til Bibliotekernes ?Digitale selvbetjening 112?, hvor flinke folk på biblioteket og i Borgerservice vil hjælpe og vejlede.
Arrangementerne er gratis.

Mandag 14. januar kl. 10-12 og kl. 16-18 på Grenaa Bibliotek.
Tirsdag 15.. januar kl. 16-18 på Ørum Bibliotek.
Onsdag 16. januar kl. 16-18 på Ørsted Bibliotek.
Torsdag 17. januar kl. 16-18 på Ørum Bibliotek

Publiceret 01 January 2013 09:00