Debat:

Regionsrådsformandens fornemmelser for pamperi

Åbent brev til Bent Hansen, Region Midtjylland

Äf Flemming Kattrup, Strands Havvej 18, Knebel:

"Kære Bent Hansen
Du lever i sandhed op til din gamle partifælle, Jens Otto Krag, der med sit:
"Man har et standpunkt, til man ta'r et nyt" 
vakte forargelse hos menigmand, men selvfølgelig fuld forståelse blandt Liste A.
Her melder du – fornuftigt synes jeg – ud med, at akutlægehelikopteren bør(skal) placeres i Karup, trods Aalborgs protester gående ud på dels de 'koncentrerede' mange mennesker og dels industri i stor målestok.
Den kom så til Skive og til, naturligvis, stor tilfredshed for dig, for som du udtrykker det på hjemmesiden:
” Folketinget har taget hensyn til de borgere, der har længst til avanceret traumebehandling på et hospital. Det er borgerne i Nordvestjylland, og derfor rammer placeringen set med mine øjne lige i plet.
- Skive bliver en god base. Placeringen giver god rækkevidde for akutlægehelikopteren. Fremover kan den nå lidt hurtigere frem til nødstedte i Nordjylland, end den kan i dag. Og i en mindre lufthavn som Skive får helikopteren frie forhold og skal ikke tage det hensyn til sikkerhed og øvrig trafik, som er nødvendigt i en større lufthavn”.
Men nu kommer mit 'ærinde'.
Akutlægebilen i Grenaa
Der vender du så, og på bedste J.O.Krag-vis, 180 grader og fastholder på helt uhyrlig vis placeringen der i stedet for, som al fornuft siger, Kolind.
Her, i netop Kolind, ville din mening – omskrevet til situationen - være uden mistænkeliggørelse:
” Region Midtjylland (og undertegnede) har taget hensyn til de borgere, der har længst til avanceret traumebehandling på et hospital. Det er borgerne i hele Djursland, og derfor rammer placeringen set med mine øjne lige i plet.
- Kolind bliver en god base. Placeringen giver god rækkevidde for akutlægebilen. Fremover kan den nå lidt hurtigere frem til nødstedte i Syddjurs, end den kan i dag. Og i en mindre by som Kolind får bilen frie forhold og skal ikke tage det hensyn til sikkerhed og øvrig trafik, som er nødvendigt i en større by som Grenaa f.eks.”
”Mistænkeliggørelse”, fordi det lugter langt væk af pamperi, idet det jo er din gode ven og partifælle, den socialdemokratiske borgmester i Grenaa, der har 'sendt' dig det, for netop Grenaa, højtprioriterede ønske – læs 'forlangende'.
Man har et standpunkt …” bliver på Wikipedia – endda måske særdeles rammende – udlagt som bl.a. følgende:
” Citatet er på den ene side blevet kanoniseret som udtryk for politik, når det er værst: Når det nye standpunkt blot er et middel til at nå magten og de mål, man ønsker sig.”

Publiceret 01 December 2012 08:45