Hans Chr. Baltzer (yderst th.) sammen med vennen Svend Aage Hansen i Pindstrup Bypark, som den tidligere Midtdjurs borgmester bruger masser af tid til at værne om.

Hans Chr. Baltzer (yderst th.) sammen med vennen Svend Aage Hansen i Pindstrup Bypark, som den tidligere Midtdjurs borgmester bruger masser af tid til at værne om.

Seniorpolitiker klar igen for Socialdemokratiet

Tidligere Midtdjurs borgmester Hans Christian Baltzer forventer at være med på den socialdemokratiske liste ved næste års kommunalvalg

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Næste år i november kommer der igen en kommunalvalgkamp, som jeg regner med at stille op til, (hvis helbredet vil)- jeg er blevet foreslået. Men byrådet trænger også til nogle unge (som er blevet ældre). Nå - nu må vi se," bekendtgør tidligere Midtdjurs borgmester Hans Christian Baltzer i det netop udkomne "Socialdemokraten Syddjurs" - partiets kvartalsblad til medlemmer og andre med interesse for lokalpolitik.
Hans Christian Baltzer, 69, proklamerede ellers efter valget i 2009, at det nu var slut med politik for hans vedkommende, men i Socialdemokratiet er det okay, at have et standpunkt, til man tager et nyt.

Baltzer nåede ikke med blandt de 27 i Syddjurs Byråd ved valget i 2009, som han ellers gjorde det ved det det første valg til de ny storkommuner i 2005.
Den tidligere Midtdjurs borgmester (1994-1997) startede i kommunalpolitik helt tilbage i 1974 i Midtdjurs Kommune for Socialdemokratiet og var med frem til kommunesammenlægningen i 2006 - dog var han ude i en periode fra 1982 til 1986. Ved valget i 1982 gik Socialdemokratiet nemlig tilbage fra 5 til 4 mandater, fordi SF nu var kommet til på venstre flanke og nappede et mandat.
På daværende tidspunkt kunne de to partier ikke være i stue med hinanden, og det kostede på bundlinien, fordi de Socialdemokratiet og SF ville have fået sammenlagt seks mandater og Baltzer i kommunalbestyrelsen, hvis de havde været i valgforbund.
Baltzer, der altid har boet i Pindstrup, følger fortsat lokalpolitik meget tæt, og han er ikke mundlam i forskellige sammenhænge, når han skal uddele karakterer for indsatsen i det nuværende byråd.

En af grundene til, at seniorpolitikeren melder sig under fanerne igen.
 

Publiceret 01 December 2012 10:32