Foreningerne i Ørsted står sammen

Foreningssamarbejdet i Ørsted har fået et gevaldigt løft

Af
Anette Bonde

Foreningssamarbejdet i Ørsted er gennem de seneste måneder blevet styrket betragteligt. Det kommer første gang til udtryk ved juletræstændingen på Polden i Ørsted søndag 2. december.

Foreningerne mødtes

Startskuddet gik 6. september, hvor byens Borger- og Handelsstandsforening inviterede alle områdets foreninger til møde med henblik på at øge samarbejdet.
Mange mødte op, og efterfølgende har Ørsted Idrætsforening, Rougsø KFUM Håndbold, Folkeuniversitetet, De Blå Spejdere, Rougsøhallen, Ørsted Bibliotek, Liv i Ørsted, KFUM og K og Ørsted Cykel Motion i mindre grupper på tværs af foreningerne arbejdet for at skabe aktiviteter, der kan styrke fællesskab og samarbejde.
De fremmødte var enige om at tiden er moden til at styrke samarbejdet i byen. Der var også bred enighed om, at en større grad af åbenhed foreningerne imellem skaber grobund for en fremtidig konstruktiv dialog, og derved styrkes kommunikationen mellem foreningerne også.

Et stærkt foreningsliv

Incitamentet for den nye linje er også, at et stærkt foreningsliv kan være en vigtig faktor for at vi bibeholder de erhvervsdrivende der er tilbage i byen.
"Og ikke mindst stimulerer områdets beboere til at blive boende og måske endda tiltrække nye borgere til området", forklarer Dag Kristiansen, der selv er aktiv hos spejderne.
"Derudover skal det ikke være en hemmelighed, at hovedparten af foreningsfolkene synes, at det er skægt at skabe vækst, og når lysten driver værket, og der samtidig er et socialt element i processen vil samarbejdet være med til at skabe den ønskede succes."

Juletræstænding

Første arrangement som skabes af foreningssamarbejdet er den traditionelle juletræstænding på Polden i Ørsted.
Den finder som nævnt sted søndag 2. december fra klokken 15-17. Udover sognepræstens adventstale sørger Ørsted Idrætsforening for opstilling af telt, hvorfra der serveres gløgg, øl og vand, Rougsø KFUM's nissepiger serverer juleslik, og spejderne serverer hjemmebagte æbleskiver, og sælger juletræer.
Der er andre spændende aktiviteter under opsejling .

Publiceret 01 December 2012 10:00