Budgetdebat Norddjurs:

Venstre er blevet desperate

Af Allan Gjersbøl Jørgensen, formand, Socialdemokraterne, Grenaa Partiforening, Norddjurs kommunalbestyrelse (S)

"Venstre fravælger et historisk godt budget i Norddjurs Kommune. Venstres begrundelse og kritik af budgettet er så hul og desperat at det fremstiller partiets panik. De korslagte arme er som altid uløselige i Venstre i forhold til skattespørgsmålet.

Dette krydret med de bizarre kardinalpunkter omhandlende en mere lille pulje på 300.000 kr. til kvalificering af naturgenopretningsprojekter, f.eks. Kragsø ved Trustrup og Kolindsund, samt minimale 100.000 kr. til en pulje, hvor institutioner KAN søge penge, HVIS forældrebestyrelsen skulle ønske økologisk mad. Sammenlagt 400.000 kr. ud af en ramme på ca. 2000 mio. kr. Skal man være matematiklærer for at regne ud at vi er langt under bagatelgrænsen?

2013-budgettet er så holdbart, mangfoldigt og processen herom har været så inddragende og demokratisk, at selv Liberal Alliance kan bakke det op. Samtidig støtter Konservative en stor del af budgettet. Yderligere bevisførelse for såvel budgettets tal og forhandlingerne herom er unødvendig for alle, der ikke betaler kontingent i Venstre.

Desperationen for at retfærdiggøre, at man stå udenfor er tydelig og Venstre forsøger som mange gange før, at ”gå efter manden i stedet for bolden”. Borgmesteren og processen skal ”sparkes ned”, fordi Venstre kun kan finde en lille bold på 400.000 kr. på den store bane med plads til 2000 mio. kr. Det ville klæde Venstre at tage ansvar."
 

Publiceret 29 September 2012 09:18