Kristian

Kristian "G" Gertsen kan skrive lørdag 29. september ind i sin personlige historiebog.

FC Djursland talent gjorde som Søren Lerby

Kristian "G" Gertsen nåede at spille på to hold lørdag eftermiddag og endog blive matchwinner

Af
Af Lars Norman Thomsen

Talentfulde Kristian "G" Gertsen havde alletiders fede fodboldlørdag i Aalborg.
Gertsen, der endnu har alderen til U19 fodbold, var for anden gang i denne sæson udtaget til FC Djurslands Danmarksserietrup.
I opgøret mod Lindholm startede han på bænken, men 20 minutter før tid afløste han Kristian Kaagh og var med til at køre 1-0 sejren i hus.
Umiddelbart efter kampen hastede han videre til AaBs baner, hvor FC Djurslands U19 hold var i kamp i mesterrækken. Her kunne Kristian "G" Gertsen fuldt ud lovligt tage plads på bænken, og igen blev der brug for ham på en ret så meriterende måde.
Den unge spiller sørgede nemlig for kampens afgørelse ved stillingen 3-3. Scoringen til 4-3 stod der Gertsen på, så hvis han efter to kampe på samme dag følte trang til at teste, om han kunne gå på Limfjorden, skal det være ham vel undt.
 

Først Lerby så Gertsen

Fodboldens feinschmeckerë vil vide, at der i danske fodboldhistorie er et fortilfælde, som tåler mere end sammenligning med Kristian Gertsens lørdag eftermiddag.
I efteråret 1985 - otte år før Gertsen kom til verden - spillede Søren Lerby landskamp for Danmark mod Eire i Dublin. 

Da John Sivebæk med sit eneste mål i A-landsholdstrøjen efter 57 minutter af opgøret i Dublin havde gjort det til 3-1, lod Lerby sig udskifte. Han forlod med det samme Landsdowne Road og tog til lufthavnen, hvor hans klubhild, Bayern München, havde stillet deres privatfly til rådighed for Lerby for at flyve ham tilbage til Tyskland, hvor der ventede ham en vigtig pokalkamp mod Bochum.

Danmark vandt kampen 4-1 og sikrede sig førstepladsen i VM-kvalifikationsgruppen, mens Lerby ankom til Olympiastadion tids nok til at spille 2. halvleg for sit klubhold.

Han hjalp Bayern München med at sikre uafgjort 1-1, og Søren Lerby er dermed den eneste spiller, der nogensinde har spillet for sit land og sin klub i to forskellige lande på samme dag.


Publiceret 29 September 2012 19:55