Ærgrelse i Rønde og Omegns Sparekasse

Sparekassedirektør Ole Bonde erkender fejl, men synes politianmeldelse er en voldsom reaktion

Af
Af Martin Schultz

”Det er en rigtig ærgerlig smutter”.

Det siger direktør Ole Bonde, Rønde og Omegns Sparekasse, som forleden måtte se sparekassen optræde i den lidet flatterende rolle som politianmeldt pengeinstitut.

Rønde og Omegns Sparekasse er ellers kendt for at toppe listen over de mest solide pengeinstitutter, så Ole Bonde er godt træt over at en enkelt lille fodfejl skal få så alvorlige konsekvenser.

”Vi fik en henvendelse i januar om at der manglede oplysning om en børneopsparingskonto har en fast eller variabel rente. Vi rettede fejlen samme dag på vores hjemmeside,” fortæller Ole Bonde.

Handlede i god tro

Ole Bonde synes det er en meget voldsom reaktion at politianmelde et pengeinstitut for en fejl, som er begået i god tro og som ikke har haft økonomiske konsekvenser for kunderne.

”Politianmeldelsen stiller ikke blot Rønde og Omegns Sparekasse, men hele branchen i et dårligt lys,” siger Ole Bonde. Han erkender, at en politianmeldelse opfattes som en alvorlig sanktion i den almindelige kundes øjne.

Rønde og Omegns Sparekasse betaler bøden på 25.000 kr. og vil fremover være endnu mere omhyggelig med de mange oplysninger, som er samlet på sparekassens hjemmeside.

Finanstilsynet har politianmeldt Rønde og Omegns Sparekasse for at overtræde § 8, stk. 1, nr. 1 i prisoplysningsbekendtgørelsen, ved ikke, i sparekassens markedsføring af "børneopsparingskonto", at oplyse om renten er fast eller variabel.

Publiceret 28 September 2012 14:24