Seks lokale pengeinsitutter er blevet politianmeldt af Finanstilsynet.

Seks lokale pengeinsitutter er blevet politianmeldt af Finanstilsynet.

Rap over nallerne til lokale pengeinstitutter

Der optræder flere lokale pengeinstitutter på den liste, som Finanstilsynet har anmeldt til politiet, fordi de ikke lever op til reglerne om at sikre forbrugerne bedst mulige prisoplysninger

Af
Af Lars Norman Thomsen

Søby-Skader Halling Sparekasse, Ebeltoft Andelskasse, Helgenæs Sparekasse, Rønde og Omegns Sparekasse og Djursland Bank A/S er blandt de femten pengeinstitutter, som Finanstilsynet har politianmeldt efter at have konstateret, at de nævnte ikke sikrer, at forbrugerne får de prisoplysninger, som de har krav på ifølge reglerne.

Behov for genopretning

Finanstilsynet har gennemført en screening af i alt 32 pengeinstitutters hjemmesider med henblik på at undersøge, om oplysningerne om blandt andet rentesatser og årlige omkostninger i procent (ÅOP) lever op til reglerne på området. Den endelige undersøgelse afslører fejl eller mangler hos 31 ud af 32 pengeinstitutter.

”Undersøgelsen viser med al tydelighed, at der er behov for at få rettet op, så kunderne fremover får de oplysninger de har krav på. Derfor indleder vi nu en dialog med Finansrådet og Forbrugerrådet om, hvordan vi kan forbedre hele området,” siger Annette Bjaaland Andersen fra Finanstilsynets Forbrugerkontor i en pressemeddelelse.

Påtaler til flere

Finanstilsynet har tidligere politianmeldt en række pengeinstitutter i forbindelse med undersøgelsen, ligesom der givet en stribe påtaler.

Pengeinstitutterne er primært blevet politianmeldt for fejl i ÅOP, manglende oplysninger om gebyr, om fordele og begrænsninger ved ind- og udlån, og om den anførte rente er fast eller variabel.

Ud over de 15 politianmeldelser er der endvidere givet påtaler til Søby-Skader Halling Sparekasse, Ebeltoft Andelskasse, Helgenæs Sparekasse og  Djursland Bank A/S - alle for mindre overtrædelser af prisoplysningsbekendtgørelsen.
 

Publiceret 27 September 2012 13:05