Foto: Hvidbak Fotografi, Hornslet

Foto: Hvidbak Fotografi, Hornslet

Lokale talenter i kamp mod OL bronzevinder

Badmintonstjernen Joachim Fischer med til at sætte fest og farver på TRIF jubilæum

Af
Af Martin Schultz

TRIF's badmintonafdeling var med til at sætte ekstra fut i TRIF's 40 års jubilæum, da der søndag eftermiddag blev budt på en opvisningskamp på højeste plan i Rønde Idrætscenter.

Et talstærkt publikum havde taget plads omkring badmintonbanen, da den nyslåede OL bronzevinder i mixed double sammen med Christina Pedersen, Joachim Fischer, lagde vejen forbi Rønde.

På banen blev det til et sæt mod den spillende træner i Randers Badmintonklub, Martin Kragh, søn af halinspektør Per Kragh, og to sæt, hvor de to herrer hver fik et ung lokalt badmintontalent som makker i en mixed double kamp.

To unge fik chancen

To af TRIF Badmintons unge U17 talenter, mesterrækkespilleren Natasja Prior, og A-rækkespilleren Anne Horne-Mortensen, spillede en kamp og fik et sæt med hver af de to elitespillere.

”Der var en kæmpeoplevelse at spille en kamp mod en spiller, man sad foran TV og beundrede under OL. Det inspirerer virkelig til at gøre en ekstra indsats for at komme op på et højere niveau,” siger 16-årige Natasja Prior, som træner alle ugens fem dage og spiller kamp i weekenden.

”Det var også tydeligt at mærke, at ens spil blev bedre, når man spillede med så dygtige spillere som Joachim Fischer og Martin Kragh,” siger Natajsa Prior, som netop er startet på Grenaa Gymnasium og nu skal have uddannelse og eliteidræt til at nå sammen

Martin Kragh er til daglig spillende træner i Randers Badmintonklub. Foto: Hvidbak Fotografi, Hornslet

Martin Kragh er til daglig spillende træner i Randers Badmintonklub. Foto: Hvidbak Fotografi, Hornslet

Et godt badmintonmiljø

Opvisningskampen med Joachim Fischer på banen var et af højdepunkterne under weekendens festligheder i anledning af TRIF's 40 års jubilæum.

”Vi har været glade for at kunne skabe opmærksomhed omkring badmintonsporten ved at præsentere et rigtig stort topnavn her i Rønde,” siger lærer på Rønde Efterskole Arne Tophøj, som har været med til at gøre TRIF til Djurslands største badmintonafdeling.

”Vi har et godt badmintonmiljø blandt andet takket være et godt samarbejde mellem TRIF og  Rønde Højskole og Efterskole, og i vores elitesamarbejde med badmintonklubberne i Grenaa og Hornslet,” siger Arne Tophøj.

Joachim Fischers besøg i Rønde var kommet i samarbejde med en af TRIF Badmintons sponsorer, Yonex, som er producent og leverandør af badmintonudstyr.

De to ungdomsspillere fra TRIF spillede hver et sæt med de to elitespillere. Foto: Hvidbak Fotografi, Hornslet

De to ungdomsspillere fra TRIF spillede hver et sæt med de to elitespillere. Foto: Hvidbak Fotografi, Hornslet

Publiceret 26 September 2012 12:48