Folkeskoler skildrer erhverv på video

Rekordmange skoler er med i Viden Djurs-projekt

Af
Anette Bonde

Viden Djurs har fået folkeskoleeleverne i 8. klasse til at interessere sig for Erhverv på video. Det er et projekt, der vokser sig større og større for hvert skoleår.

Mere end 700 elever

Der er mere end 700 elever i år, der er i gang. De skal lave en film om et spændende erhverv og påtage sig roller som regnskabschef, instruktør eller kameramand.
På Ådalsskolen, hvor man deltager for første gang, er gejsten i top. Både elever og lærere vil gerne vinde den store pris Bedste Film, hvor der følger en biograftur og prestige med. I år er der hele 35 klasser, der skal lave en professionel video.
Alle skoler på Djursland med en 8.klasse får tilbuddet om at være med i projektet. Og det er en læring, mange uddannelsesvejledere gerne vil give deres elever. Ikke mindre end 13 skoler skal have besøg af Viden Djurs i år, hvor Ådalsskolen ikke er den eneste nye skole. Også størrelsen af de deltagende skoler er vokset. Kattegatskolen i Grenaa er så stor, at dens fem klasser er fordelt på to uger.
Erhverv på video er et fuldkomment tilbud, Viden Djurs leverer til skolerne, med undervisere og udstyr.

Undervisere og udstyr

Eleverne får undervisning i regnskab, kamerateknikker, PR og videoredigering. Samtidig får de en kasse med alt det udstyr, der skal bruges til produktion, som kamera og computere med professionelle programmer.
Folkeskoleleverne skal lave en professionel film om et erhverv, grupperne vælger, og de skal selv tage kontakt til en person med netop dét arbejde. I filmen skal de portrættere erhvervet, både jobbet i praksis og uddannelsen bag.
Samtidig oplever eleverne hele aspektet af en videoproduktion. De skal lave et regnskab og plakater til filmen, men de kommer også til at føle stressen, der følger med en presset deadline.
Ugen afsluttes med en fest med flotte kjoler og jakkesæt, hvor der uddeles fem forskellige priser til filmene.

Erhverv på video:
Projektet har kørt siden 2010.
I år skal Viden Djurs ud på 13 skoler over 14 uger.
Mere end 700 elever, fordelt på 35 skoler, skal i grupper lave en film.
Der er blevet lavet film om alt fra landmand til rovdyrpasser
Viden Djurs kører projektet i samarbejde med UU Djursland
Se billeder og videoer fra projektet på: facebook.com/erhvervpaavideo og youtube.com/videoerhverv

Publiceret 26 September 2012 07:00