Fodboldafdelingen i Hornslet har samlet halvdelen af de små 3 mio. kroner, det koster at anlægge en kunstgræsbane, medens det fortsat er uvis, om Syddjurs Byråd vil bevilge et tilsvarende beløb.

Fodboldafdelingen i Hornslet har samlet halvdelen af de små 3 mio. kroner, det koster at anlægge en kunstgræsbane, medens det fortsat er uvis, om Syddjurs Byråd vil bevilge et tilsvarende beløb.

Kunstgræsbaner:

Norddjurs - Syddjurs 2-0?

Fodboldafdelingen i Hornslet føler sig til grin efter at have indsamlet 1.5 mio. kroner til en ny kunstgræsbane, fordi Syddjurs Kommune ikke kan bidrage med den fornødne medfinansiering

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det har tilsyneladende fortsat lange udsigter med at få en kunstgræsbane i Syddjurs, fordi byrådet ikke kan finde pengene.

I februar 2011 besluttede et flertal i PUK-udvalget ellers, at det ville arbejde for at få etableret en kunstgræsbane i Hornslet.

Det fik fodboldafdelingen i Hornslet til at arbejde målrettet på at skaffe fondsmidler til at realisere projektet for at hjælpe kommunen.

Det koster knap 3 mio. kroner at at etablere en kunstgræsbane, og nu står Hornslet IF klar med 1,5 mio. kroner i hånden, som er skaffet gennem fonde og egen opsparing.

Undren i Hornslet

Foreløbig ser det dog ud til, at Syddjurs Byråd kun vil være med til at afsætte 250.000 kroner i næste års budget til en kunstgræsbane, men det rækker ikke til, at de store maskiner kan gå i gang på Hornslet Stadion.

Ifølge fodboldformand i Hornslet IF, Ole Friis, var fodboldafdelingen ellers blevet hvisket i ørene, at kommunen ville være yderst positiv, hvis Hornslet IF selv kunne hente en god del af etableringssummen.

Fodboldformanden og hans bagland undrer sig af gode grunde over, at Syddjurs Kommune ser ud til at springe i målet.

Ole Friis frygter, at Syddjurs Kommunes manglende økonomiske opbakning får alvorlige konsekvenser.

"I flere år har vi i Hornslet IF bakket op om kommunens fokus på at øge antallet af aktive inden for idræt."

På den baggrund blev foreningen kåret som Årets Forening 2011 af DGI Østjylland, og fodboldafdelingen oplevede en medlemsfremgang på hele 25 procent.

“Vores fysiske rammer – især om vinteren – er nu udnyttet  til bristepunktet, og får vi ikke anlagt en kunstgræsbane, så har vi svært ved at fastholde medlemstallet, og vi kan da slet ikke øge det. Vi må nok også vinke farvel til mange, som ser bedre muligheder for at bosætte sig og dyrke idræt på den anden side af kommunegrænsen. Det er skidt for Hornslet IF, for Hornslet og for Syddjurs Kommune,” siger Ole Friis.

Hvad der er endnu værre er, at Hornslet IF har en deadline for dele af de 1,5 mio. kroner, som foreningen selv har skaffet til huse.

“Vi må gøre kommunen opmærksom på, at bliver de resterende 1,5 mio. kroner ikke bragt til veje inden foråret 2013, så må vi sende over 1 mio. kroner retur til de fonde, som ellers har støttet projektet. Det synes vi ikke, at kommunens borgere kan være tjent med,” siger Ole Friis.

Kunstgræsbaner - I Norddjurs Kommune har man et kunstgræsbane ved Grenaa Idrætscenter som er finasieret via kommunale midler og midler fra DBUs Hattrick-pulje - I 2013 tages der også en bane i brug i Vivild med Vivild Idrætsefterskole som tovholder - DBU har fordelt sine nuværende Hattrick-midler, så der kommer tidligst en ny pulje penge i spil i 2015-2016, meddeler man til Lokalavisen fra DBUs kontor. - Pengene i Hattrick-puljen bliver stillet til rådighed af UEFA, og hvis Danmark kommer med til VM i Brasilien, kan det tænkes, at der allerede kommer nye midler i puljen fra 2014, meddeler man fra DBU til Lokalavisen.

Publiceret 25 September 2012 23:24