Debat:

Nu skriver jeg til dig, Claus Wistoft

Lars Klottrup (S), byrådskandidat in spe, Mosevej 1, Hedeskov, 8410 Rønde:

"Lad os bare tage den en gang til for Prins Knud.
Vi skal ikke bare ”… se at få behandlet deres ansøgninger …” Når der kommer en ansøgning om etablering af et biogasanlæg i Lime eller Hornslet, skal bl.a. følgende forhold undersøges omhyggeligt:
For det første skal det afklares, om drikkevandsinteresser berøres.
For det andet skal det dokumenteres, at der er tilstrækkelig ”fri” gylle indenfor en radius af 10 kilometer, til at sikre økonomisk forsvarlig drift.
For det tredje skal det undersøges, om FødevareErhverv vil give anlægstilskud på 30 procent til et biogasanlæg, der ikke medfører en forbedring af CO2-situationen, i det Hornslet fremover får CO2-fri varme fra Studstrup-værket. Formålet med den høje støtte til biogasanlæg er jo at mindske CO2-udslippet.
Hvis ansøgningen gælder Lime, skal - for det fjerde - vilkårene for etablering af en gasledning til Hornslet undersøges. Hvad nu, hvis lodsejerne ikke er indforstået?
Sidst - men ikke mindst – skal ansøgningen dokumentere, at biogasprojektet er økonomisk bæredygtigt, herunder garantier for leverancer etc. Hvis der er behov for en kommunegaranti, skal denne være så lille som mulig, af hensyn til kommunens pressede økonomi.
Ja, biogas er godt, men selvfølgelig skal samfundet blande sig i alle aspekter af biogasprojektet. For uden det megastore bidrag fra os forbrugere over forsyningssikkerhedsafgiften til etablering og drift blev der ingen fælles biogasanlæg etableret.
Derfor skal biogas være på lokalbefolkningens præmisser. Hvis du er med på det, glæder jeg mig også til at samarbejde med dig i byrådet, hvis nogen af os bliver valgt."

Publiceret 24 September 2012 17:43