Debat:

Der er noget galt i Danmark

Af Per Dalgaard (DF), medlem af Syddjurs Byråd:

"Den løbende debat om budgettet hos Syddjurs Kommune, var også på dagsordenen ved byrådsmødet den 20. september. Ved denne debat, fremkom jeg med en forkert oplysning, som specielt var rettet til den røde blok i byrådet, og 'deres' regering.

Jeg sagde, at der var kommet seks nye ministerier til efter valget. Det er forkert, og jeg vil skønsomt komme med en korrektion.

Der er ikke oprettet 6 nye ministerier, som jeg sagde, men kun 4. Altså, ”kun” fire nye ministre, til 1,3 mio. kroner om året (hvilket jeg i øvrigt syntes er alt for lidt i gage). Fire nye kontorer, fire nye ministerbiler, fire nye sekretærer og diverse kommunikationsmedarbejdere, samt dertil alt hvad der skal til, for at få et ministerium kan fungere. Og det er ikke så lidt. Store udgifter, hvert år. Alt imens den samme regering ikke finder, at kommunerne har så trange kår, at de burde have tilført flere midler.

Det er der ikke råd til, siger regeringen, medens den gladelig drysser ekstra 700 mio. kroner årligt ud over korrupte ledere ude i den store verden. Sammen med de 16 milliarder vi hvert år i forvejen yder i ulandsstøtte.

Regeringen har heller ingen problemer med at nedbryde den danske kulturarv, ved at spare denne helt væk. Som f.eks. på Fregatten Jylland, Den Gamle By, Gl. Estrup, osv.

Det er en mærkelig regering, der således nemt kan finde mange penge til grupperinger ude i verden, hvor pengene ofte går til at købe våben for, så de nemmere kan slå hinanden ihjel, eller nedbrænde kristne kirker.

Er det virkelig det folk ønsker deres skattekroner skal gå til? Jeg tror det ikke.

Og økonomien hænger sammen, selv om nogle af de socialdemokratiske straks vil falde over, at jeg blander kommunal økonomi med statens økonomi. Selvfølgelig hænder de sammen, disse økonomier. Hvor kommer pengene ellers fra?"

Publiceret 24 September 2012 17:04