ÅHGs nye spillende cheftræner Bjørn Hessellund var godt skydende i sæsonens første kamp mod AGF. Otte mål blev det til fra hans hænder i 27-24 sejren.

ÅHGs nye spillende cheftræner Bjørn Hessellund var godt skydende i sæsonens første kamp mod AGF. Otte mål blev det til fra hans hænder i 27-24 sejren.

3. division håndbold:

Ny træner pissede lige territoriet af

ÅHGs nye cheftræner Bjørn Hesselund scorde otte mål, da fællesholdet vandt sæsonens første kamp med 27-24 over AGF

Af
Af Lars Norman Thomsen

Fællesholdet Aastrup/Hammelev-Grenaa (ÅHG) i håndboldherrenes 3. division fik en god start på sæsonen, da det nyrekonstruerede mandskab søndag vandt 27-24 over AGF på udebane.
ÅHG stillede med flere nye folk i rækkerne. Først og fremmest holdets spillende træner Bjørn Hessellund, der har en fortid i blandet andet Odder, og hans bror Rolf Hessellund, som ligeledes har spillet en tand højere end 3. division.
Den ny sammensætning fungerede godt sammen, fortæller Bjørn Hessellund, som på forhånd havde frygtet opgøret mod AGF, der stillede med en hel del folk, som tidligere har spillet på et højere niveau, men nu tydeligvis har droslet ned for træningen.
"Jeg frygtede lidt, at AGF ville få held med at trække tempoet ud af kampen, men heldigvis fik vi en god start, og den holdt vi fast i gennem hele 1. halvleg, så vi kunne gå til pause foran 15-9," forklarer ÅHGs nye cheftræner.
Han dækkede selv i centrum i ÅHGs nye 4-blok sammen med Alf Sørensen, medens Mikkel Juhl og Rolf Hesselund dækkede på back-positionerne i et 6:0 forsvar.
I målet leverede Mikkel Hogrefe en så overbevisende indsats, at han holdt andenmåmanden Jon Marker bænket i alle 60 minutter.

Sløsede mod slutningen

I 2. halvleg formåede ÅHG at holde fast i føringen frem til slutfasen, hvor hjemmeholdet satsede på må og få med en offensiv forsvarsopstilling.
"Det udviklede sig til engang indianerhåndbold, hvor vi desværre glemte at bevare koldblodigheden. Det resulterede i mange brændte chancer og nogle lette mål til AGF, men vores sejr var der ikke tvivl om," siger Bjørn Hesselund.
Han blev selv topscorer for ÅHG med otte rene træffere - fulgt af Rolf Hesselund og velspillende Mikkel Due med hver fem mål.
De øvrige scoringer fordelte sig på følgende: Alf Sørensen 3, Mikkel Juhl  2, Rasmus Gammelgaard, Jesper Mikkelsen, Morten Pedersen og Peter Wang hver et mål.
Rasmus Gammelgaard er kommet til ÅHG fra Skovbakken, medens Jesper Mikkelsen har en fortid i Randers HH.
"Jeg var fint tilfreds med indsatsen i den første kamp," siger cheftræneren, der sammen med ledelsen i ÅHG har fastsat en målsætning for sæsonen som hedder en placering i top-3.
"Det er måske ambitiøst i forhold til tidligere, men jeg ser sådan på det, at der ikke er nogen grund til at melde defensivt ud, hvis det ikke er det, man mener alligevel," fastslår Bjørn Hessellund.

Stærke spillere på andetholdet

Tilgangen af de nye spillere betyder, at sikre navne fra sidste års førstehold, Jacob Sørensen, Florian Wichert og Jacob Wiil, lige nu er at finde på andetholdet i Serie 1.
"Vi har en stærk trup som træner godt de to gange om ugen, hvor vi mødes. Førsteholdstruppen starter altid med at løbe en time, inden vi går i hallen," fortæller Bjørn Hessellund, der har måttet sige farvel til spillere som Jannek de Place (Søften), forsvarsklippen Karsten Sander og den finurlige fløj, Kristian Larsen.
Trænerjobbet varetager han i et tæt samarbejde med Poul Due og Carsten Wikkelsøe Jensen.
"Jeg synes, vi har fundet ind i et glimrende samarbejde, og de var også begge med på bænken mod AGF, hvor forhåndsaftalen var, at de styrede udefra, men kunne tage mig ud, hvis de ønskede at diskutere taktiske problemstillinger," forklarer Bjørn Hessellund.
Med han og broderens indtog på holdet har holdet både fået føjet flere meter i højden og flere kilo i form af muskler til truppen.
Begge kan bidrage med skudkraft bagfra, som ÅHG netop har savnet i de seneste sæsoner.
ÅHG spiller i næste runde mod Todbjerg-Mejlby IF - Skødstrup SF (TMS), der også fik en overbevisende start på sæsonen med en 26-21 sejr over JAI.
ÅHG og TMS mødes søndag 30. september i Åstrup Hallen klokken 16.30.

Publiceret 24 September 2012 23:28