Mandskabet fra DAWAI A/S ved Lions'

Mandskabet fra DAWAI A/S ved Lions' "Fut i havnemiljøet".

Lions Club Grenaa bliver 50

Lions Club Grenaa kan 29. september fejre 50 års jubilæum

Af
Anette Bonde

Det var gode borgere, alle nulevende og bosiddende i Grenaa og på Djursland, der 29. september 1062 stiftede Lions Club Grenaa. Det var ved et møde, hvor Lions Club Randers var moderklub. Borgerne var Jørgen Andersen, Henning Bendixen, Frode Juhl Christensen, Hother Krag, Arne H Frandsen, Peter Rasmussen samt nu afdøde Rudi Gitz-Johansen, Erik Larsen og Jens Wulff.

Donationer for 350.000

I alle årene har Lions Club Grenaa haft et stabilt medlemstal på omkring 30 personer. I dag er der 28 medlemmer.
Dagen vil blive fejret med en reception i Kulturhus Pavillonen for inviterede gæster om eftermiddagen 29. september.
"På denne dag uddeler vi donationer for 350.000 kroner, hvoraf de 100.000 kommer fra overskud på "Mette og Sigvalds Legat", fortæller Præsidenten for Lions Club Grenaa Keld Overgaard Jensen.
Dagen slutter med en Jubilæumsfest på Kystvejens Hotel for klubbens medlemmer med ægtefæller samt inviterede gæster.

1,3 mio. medlemmer

På verdensplan er der 1,3 mio. medlemmer i 193 lande med 47000 klubber. I Danmark er der 7000 medlemmer fordelt på 315 klubber. Lions Club International er en sammenslutning af humanitære serviceklubber, som er bundet sammen af det fælles motto ?WE SERVE? – vi er til tjeneste.
Lions Club Grenaa har i perioden været med til at chartre nye klubber som LC Gl-Estrup, LC Midtdjurs, LC Mols og LC Olivia.

Mange aktiviteter

Lions Club Grenaa har igennem årene haft et væld af årligt tilbagevende aktiviteter. Den største aktivitet "Fut i havnemiljøet" er en stor folkefest på Grenaa Havn, som kulminerer med et bådrace sidst på dagen, hvor en del af byens virksomheder konkurrerer med hinanden om at vinde både på tid og iderigt design. På kajen står den dag flere tusinde borgere og jubler over vandshowet.
Af andre aktiviteter kan nævnes julemærkesalg, whiskysmagning, udlejning af pølsevogn, skrabelod samt en række andre aktiviteter styret af et aktivitetsudvalg.
"Overskuddet fra aktiviteterne går ubeskåret til udlodning af donationer, hvor vi blandt andet støtter humanitært lokalt og internationalt, f.eks. gennem en katastrofe- og hjælpefond. Vi støtter også udsendelse/udveksling af unge mennesker i ungdomscamps."
Afdøde Sigvald Andersen, der var en aktiv støtte i Lins Club Grenaa i mange år, står bag "Mette og Sigvalds Legat" opkaldt efter Sigvald Andersen og hans hustru Mette Andersen.

Publiceret 24 September 2012 16:00