Debat:

Hvem skriver du for Lars?

Af Claus Wistoft (V), gruppeformand i Syddjurs Byråd:

"Lars (Klottrup, red.), hvis du med dine holdninger om biogas repræsenterer Socialdemokratiet, kan jeg oplyse dig om ” din ” gruppe i byrådet har støttet den proces der er foregået, ligesom S har signaleret at man gerne vil have den erhvervsaktivitet og udvikling som et biogasanlæg medfører.
Men måske er S endnu en gang ved at skifte kurs, men det har vi nu set så ofte, så det ikke vil overraske.
Du har tilsyneladende et anderledes romantisk og afslappet billede af livet på landet, hvor glansbilledet skal holdes intakt, og udvikling er noget andre steder i landet skal sørge for, mens vi i Syddjurs nyder frugterne.
Du har helt ret i, at vi i Syddjurs Kommune nødvendigvis ikke skal have biogasanlæg, men selvfølgelig skal vi som landkommune være med på den udvikling, der af en myndighed over os er udpeget som en del af de kommende år klimaløsning, og som giver nogen lokale udviklingsmuligheder for en stort erhverv i lokalområdet, og for mig er hele Djursland vores lokalområde.
I en tid hvor alle eksportvirksomheder kæmper, og mange eksportvirksomheder er i tilbagegang,  er det glædeligt for os alle, at fødevareeksporten netop er stigende og i den grad viser sin betydning for vores samfund.
Vores uenighed er tydelig når du ønsker, at kommunen både skal bestemme, hvorledes et aktuelt biogasanlæg skal designes og drives, ligesom du også ønsker at bestemme hvorfra den private virksomhed Hornslet Fjernvarme skal modtage varme – det synes jeg ikke kommunen skal blande sig i – derimod skal vi have tillid til de dygtige mennesker som ved mere om disse ting end vi gør, og se at få behandlet deres ansøgninger herom, så de kan udvikle deres forretninger til gavn for indtjening og beskæftigelse på Djursland.
Jeg glæder mig til at samarbejde med dig i byrådet, hvis nogen af os bliver valgt, jeg tror ansvar for både balance og udvikling i det virkelige liv vil være hårdt ved dine idealer."

Publiceret 23 September 2012 18:34