Debat:

V og DF vil have polske lønninger til danske lønmodtagere

Af Torben Hansen, MF(S), Randers:

"Venstre og Dansk Folkeparti har for nyligt præsenteret et folketingsforslag, der vil ændre det danske arbejdsmarked voldsomt. De ønsker at begrænse fagforeningers ret til at lave faglige konflikter, hvilket vil sikre udenlandske virksomheder friheden til at agere i Danmark på udenlandske overenskomster og dermed underbyde danske løn- og arbejdsvilkår på bekostning af almindelige lønmodtagere.
Konsekvensen af Venstres og DF's forslag vil være, at vi vil opleve udenlandske virksomheder i Danmark, der ifølge beskæftigelsesministeriet vil kunne lønne deres ansatte ned til 30 kr. i timen – uden at fagbevægelsen kan kræve ordentlige forhold. Dermed vil de danske lønmodtagere stå fuldkommen forsvarsløse over for løndumping.
Både arbejdsgivere og fagforeningerne advarer da også kraftigt mod V og DF´s forslag.
 
Socialdemokraterne vil aldrig nogensinde tillade, at hårdtarbejdende danskere ikke længere, på lovlig vis, kan slås for retten til ordentlige lønninger og arbejdsvilkår i Danmark. Konfliktretten er et af de vigtigste redskaber for almindelige lønmodtagere - og netop derfor kæmper vi for retten til fortsat at kunne føre faglig konflikt."

Publiceret 22 September 2012 12:48