Humøret var højt hos de unge løbere sidste år. I år satser Tirstrup Idrætsefterskoles unge og lærere at løbe endnu længere til fordel for en god sag.

Humøret var højt hos de unge løbere sidste år. I år satser Tirstrup Idrætsefterskoles unge og lærere at løbe endnu længere til fordel for en god sag.

Kilometerjunkies for en god sag

Sidste år blev der løbet i alt 6.700 kilometer, men i år vil de 105 elever og 15 medarbejdere løbe endnu længere i en god sags tjeneste

Af
Af Lars Norman Thomsen

Et løb der varer i 24 timer, det vil for de fleste lyde ekstremt, men for eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole er det barnemad.
Sidste år løb idrætsefterskoleeleverne i snit 59 km på ét enkelt døgn, alt sammen for at samle penge ind til andre børn. I år gør de det igen, denne gang til fordel for Danske Hospitalsklovne og Børnefonden.
I samarbejde med en række lokale sponsorer donerer eleverne et beløb for hver løbet kilometer.
Selve løbet finder sted fra 11. oktober kl. 13 til 12. oktober kl. 13. I dagtimerne løbes der i en lille skov tæt på efterskolen og om natten løber deltagerne på en fakkeloplyst rute.
Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, der sørger for, at 23 professionelt uddannede hospitalsklovne besøger hospitalernes børneafdelinger over hele landet.

I Aarhus er der tilknyttet fem hospitalsklovne til universitetshospitalet: Angus, Petunia, Trudi, Prinsesse Plaster og Luna.

Både private og virksomheder kan stadig nå at være med til at sponsorere med en elev eller medarbejder med et beløb pr. løbet kilometer. Kontakt Tirstrup Idrætsefterskole på tlf. 8636 4055 eller gå ind på deres hjemmeside www.tirstrup-ie.dk.

Publiceret 22 September 2012 19:30