Efter en sæsonstart, der har givet mange bryderier for cheftræner Anders Bjerre, kunne han lørdag glæde sig over, at han ikke gik i panik og ændrede spilkoncept trods den trælse start. Lørdag kom forløsningen med 6-0 sejren over Viby.

Efter en sæsonstart, der har givet mange bryderier for cheftræner Anders Bjerre, kunne han lørdag glæde sig over, at han ikke gik i panik og ændrede spilkoncept trods den trælse start. Lørdag kom forløsningen med 6-0 sejren over Viby.

FC Djursland gik amok i målrus

Seksforskellige spillere kom på scoringslisten, da Viby blev sendt hjem til Aarhus med et 6-0 nederlag

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djursland ligger solidt placeret over nedrykningsstregen i Danmarksserien efter lørdagens tennissejr på 6-0 over nedrykkerne fra 2. division, Viby, på Grenaa Stadion.
Hjemmeholdets spillere skulle lige have gang i ben og krop i de første 20-25 minutter, hvor de med cheftræner Anders Bjerres ord "så lidt tunge ud."
I denne periode vekslede spillet meget, og FC Djurslands målmand Lasse Pedersen måtte diske op med en pragtredning, da en af udeholdets spillere fyrede af fra kanten af straffesparksfeltet.
Da Jonas "JJ" Jakobsen efter små 25 minutter afsluttede et mønsterangreb med at pande bolden i mål, så hjemmeholdet sig ikke siden tilbage.
Simon "KB" Christensen gjorde det til 2-0 inden tetid.
I pausen måtte kampens første målscorer forlade banen. Et ømt trælår forhindrede ham i at spille videre. Han blev afløst af Kristian Kaagh.
Også Rasmus Wetche kom på banen, da dommeren piftede op til anden halvleg, som afløser for Patrick A. Nielsen.
 

En forløsning

I de sidste 45 minutter startede midtbaneregissøren Morten Hjorth scoringen, og senere fulgte Rasmus Wetche trop.
"Igen et fantastisk flot mål startende med hurtige pasninger midt på banen efterfulgt af en bold til kanten og et hurtigt indlæg, som Rasmus Wetche timede sit tilløb til helt perfekt," lyder det fra en begejstret Anders Bjerre.
Bagud 4-0 var Vibys spillere naturligt nok mere opgivende end opsatte. Til gengæld præsterede hjemmeholdet at give publikum noget for pengene.
Daniel Højland Nielsen afløste Simon "KB" Christensen godt 20 minutter før tid, og han leverede det sukker, der skulle til at lukke opgøret med effekt.
Først blev der begået straffespark mod ham, som Joachim Godtfred scorede på, og afsluttende sørgede  Daniel Højland Nielsen selv for at komme på scoringslisten med målet til 6-0.
"En fremragende indsats af spillerne oven på en supergod træningsuge," roser Anders Bjerre.
"Jeg havde en god fornemmelse inden kampen, fordi jeg vidste, at spillerne havde det i sig, og derfor var det også en forløsning, at vi fik den første hjemmesejr og nu kommer over stregen." 

Stor kamp af Hjorth

Anders Bjerre fremhæver Morten Hjorth for en flot kamp, men understreger - med et grin, der bare illustererer, at cheftræneren var glad og tilfreds - at ingen af de 14 spillede sig af holdet bedømt på indsatsen i denne kamp.
I kulissen venter nyerhvervelsen Emmanuel Ake, der scorede to gange for Grenaa IFs Serie 1 hold fredag aften.
Med tre sejre i de sidste fire kampe har FC Djursland truppen bevist, at de er ved at være på det niveau som afkastede mange sejre i foråret.
Derfor kan det tænkes, at Anders Bjerre venter lidt med at bringe kenyanske Emmanuel Ake i kamp og foretrækker at vente med ham i Danmarksserien til formen er der helt.
I næste spillerunde møder FC Djursland topholdet Lindholm på udebane. Limfjordsklubben måtte lørdag nøjes med 0-0 ude mod Lyseng.

null

Publiceret 22 September 2012 17:47