Skoleelever på Hornslet Skole har været med til at sætte danmarksrekord i tandbørstning.

Skoleelever på Hornslet Skole har været med til at sætte danmarksrekord i tandbørstning.

Danmarksrekord med kost og gebismayonnaise

Danske skoleelever har sat danmarksrekord i tandbørstning

Af
Mogens Greve

Tandbørster og tandpasta i rigelige mængder gjorde det onsdag muligt for danske skoleelever i mange danske kommuner at sætte ny danmarksrekord i "Flest børn børster tænder samtidig".
69.000 skoleelever primært fra 0.-6. klasse børstede tænder samtidig, og fra Syddjurs deltog 3.799 børn - heraf en del i Hornslet, hvor Lokalavisen var på besøg. Børnene og deres lærere var samlet foran skolen i flot sensommervejr. Skoleleder Bitter Rasmussen bød velkommen, og tandplejen gav en kort instruktion, før formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet i Syddjurs Kommune, Ninna Thomsen, talte ned til start.
"60, 59, 58, 57, 56, 55, 54, 53, 52 ..." (og her sparer vi så lidt på spaltepladsen - red.).
Dårlig mundhygiejne
Den sjove tandbørsteevent har også en dybereliggende alvor. En undersøgelse fra Dansk Sundhedsinstitut (DSI) viser, at knap halvdelen af den voksne befolkning i Danmark har en dårlig mundhygiejne og ikke børster tænderne ordentligt.
Det er derfor vigtigt med øget fokus på tandbørstningen for at etablere gode tandbørstevaner. Forud for dagens tandbørsterekord i Hornslet havde flere elever udtrykt forundring over kun at skulle børste tænder i ét minut.
”Eleverne lærer, at de skal børste tænder mindst to minutter, så du må meget gerne skrive, at der ikke er lavet om på det, og at der ved rekordforsøget var tale om en undtagelse,” siger skoleleder Bitter Rasmussen med et stort tandpastasmil ovenpå det vellykkede rekordforsøg.

Publiceret 22 September 2012 06:00