Nyerhvervelsen Emmanuel Ake debuterede for Grenaa IF med to mål i 4-3 sejren over Tjele Vest Sport. Foro: HB Køge.

Nyerhvervelsen Emmanuel Ake debuterede for Grenaa IF med to mål i 4-3 sejren over Tjele Vest Sport. Foro: HB Køge.

Lokalavisen Cup:

To mål af Emmanuel Ake

Den tidligere kenyanske landsholdsspiller og superligangriber lavede de to første mål, da Grenaa IF forsvarede førstepladsen i Serie 1

Af
Af Lars Norman Thomsen

Med tre træningspas i benene gjorde den tidligere kenyanske landsholdsspiller og superligangriber Emmanuel Ake comeback til fodbolden efter næsten et års pause, da nyerhvervelsen var med hos Grenaa IF i fredagens Serie 1 kamp på Grenaa Stadion på bundholdet Tjele Vest Sport.
Den 32 årige spydspids viste, at han fortsat er rap på fødderne, da han efter et kvarter spurtede fra alt og alle og scorede sikkert til Grenaa føring 1-0.
Det blev 1. halvlegs eneste scoring - efter 45 minutter, hvor hjemmeholdet, som var uden midtstopper Morten Kjær (studietur), ikke imponerede.
"Vi spillede meget nervøst og usammenhængende, og det hele udviklede sig til en ordentlig omgang indianerfodbold," siger Grenaa IFs assistenttræner Daniel Lilleris.
"Nu hører det også med, at Tjele Vest Sport faktisk var langt bedre end deres bundplacering viser," tilføjer Lilleris.

Seks mål i anden halvleg

Efter pausen udviklede kampen sig til lidt af et målorgie.
Udeholdet udlignede til 1-1 fem minutter efter pausen, da holdets hurtige angriber Seif Salah smuttede fra Grenaa forsvaret og scorede sikkert.
Emmanuel Ake svarede igen efter 56 minutter, da han nærmest med maven bugserede en returbold i nettet.
Kort efter udlignede bundholdet atter efter, at Grenaa IF tabte bolden et uheldigt sted på banen, og så gik det stærkt den anden vej.
I det 68. minut fik hjemmeholdets lynhurtige Stig Zacher en medløbsbold i dybden, og da han ville afdrible keeperen, måtte denne tage hårdhændede midler i brug for at stoppe den vakse angriber.
Gult kort og ti minutters pause til målmanden. Indskiftede Jonas Johnsen, der lige havde afløst Emmanuel Ake, scorede sikkert fra 11-meter-pletten.
To minutter senere sparkede Tobias Worsøe en hjørnesparksbold ind i hovedet på stopperen Morten Winther, der let øgede til 4-2
Men Tjele Vest Sport opgav ikke så let. 13 minutter før tid scorede bundholdet på et frispark, som en Grenaa spiller uheldigvis rettede af på vejen til målet.

Worsøe bedst

Tjele Vest Sport forsøgte sig mod slutningen med høje bolde ned mod Grenaas centerforsvar, men topholdet formåede at redde stormen af og sikre sig alle tre point.
"Nu har vi opnået 19 point, og det skulle være nok til at undgå nedrykning," lyder det beskedent fra Daniel Lilleris.
"Jeg er klar over, at vi fører Serie 1, men vigtigere er, at nu har spillerne visheden for, at vi har nået det antal point, der gør, at vi ikke kan rykke ned. Derfor tror jeg, at vi i de kommende kampe slipper håndbremsen og bare kører derudaf."
"Det gjorde vi ikke fredag aften, men det kan vi trygt gøre fremover."
Grenaas Tobias Worsøe, der blev udskiftet efter 25 minutter i 2-2 kampen mod Dronningborg for en uge siden, tog revanche mod Tjele Vest Sport.
"Worsøe var vores bedste spiller. Han gjorde det flot, og så træner han iøvrigt fast med os nu, fordi han ikke længere er med i FC Djurslands trup," forklarer Daniel Lilleris, der også var glimrende tilfreds med Emmanuel Ake.
"Efter en lang kamppause var det flot, hvad han præsterede. Han er meget hurtig, og jeg håber da, at FC Djurslands cheftræner fortsat mener, at han skal have kamptræning hos os, for ham vil jeg gerne have med, når vi møder Kolind-Perstrup næste gang på Kolind Park."

Publiceret 21 September 2012 23:00