FC Djurslands sportslige stab. Fra v.: målmandstræner Svend Aage Madsen, trænerassistent Iddi Alkhag, cheftræner Anders Bjerre og holdleder Flemmin Zaar håber på årets første hjemmesjr lørdag, når Viby kommer på besøg.

FC Djurslands sportslige stab. Fra v.: målmandstræner Svend Aage Madsen, trænerassistent Iddi Alkhag, cheftræner Anders Bjerre og holdleder Flemmin Zaar håber på årets første hjemmesjr lørdag, når Viby kommer på besøg.

FC Djursland cheftræner:

"En 1-0 sejr til os vil være fint"

En sejr i lørdagens opgør på Grenaa Stadion mod Viby kan bringe FC Djursland over nedrykningsstregen i Danmarksserien

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djursland har vundet to gange på udebane i denne sæson, men endnu ikke på Grenaa Stadion.
Derfor haster det med at få den første sejr i egen hule, og det må gerne ske lørdag eftermiddag, når nedrykkerne fra 2. division, Viby, kommer på besøg.
Forstads-aarhusianerne var lige oppe at vende et enkelt år i 2. division, før turen igen gik mod Danmarksserien.
Her er Viby kommet moderat fra start med 8 point efter seks spillerunder. Til sammenligning har FC Djursland 6 for det samme antal kampe.
Senest besejrede Viby et andet aarhusiansk hold, Lyseng, med 2-1. Her nappede holdets ankermand i målet, Peter Ravn (tidligere divisionsmålmand i Aarhus Fremad), blandt andet et straffespark.

Holdet trænes Af Brian Gisleson (cheftræner) og Mark Kammersgaard (assistent) - sidstnævnte har en aktiv fortid som topscorer i Svendborg. 
Til holdets aktiver hører midtbanespilleren Troels Meldgaard Jensen og Martin Lumb. Begge med en fortid i AGF. Martin Lumb er storebror til Michael Lumb, tidligere AGF og AaB, og nu den russiske klub Zenit.

Tålmodighed en dyd

Viby er kendt for at satse meget på standardsituationer og omstillingsspil som vejen til at få tre point.
Derfor har FC Djurslands cheftræner Anders Bjerre manet sine spillere til at være både besindige og tålmodige, så de ikke bliver for overmodige og bare buldrer fremad med fare for kort efter at "sidde i saksen" i egen forsvarszone.
"Jeg har ikke set Viby spille, men ud fra de informationer jeg har, forventer jeg ikke en kamp med masser af mål. Et godt tip på et resultat vil være 1-0 til os," siger Anders Bjerre.
Han vil dog ikke gå så langt som til at erklære, at den kamp skal vindes.
"Vi vi vil naturligvis gerne vinde og give vores trofaste hjemmepublikum sæsonens første sejr på Grenaa Stadion, men jeg vil nødig være for bombastisk og sige, at det er et must at vi vinder. Skulle vi tabe, må det være sådan, og så kommer der også en ny træningsuge."
"Men vi ved selvfølgelig godt, at vi vil passere Viby i stillingen med en sejr og komme fem point efter, hvis vi taber. Derfor vil en sejr pynte og give os nyt mod."
 

Samme 14 udtaget

Anders Bjerre har udtaget samme 14 spillere, der gjorde det fornemt for en uge siden, da Odder blev besejret med 2-0.
Det betyder, at Simon Sørensen fortsat er tiltænkt pladsen som spidsangriber. En position han spillede med succes i en yngre udgave.
"Han har tyngde og fylder noget på positionen, fordi han er hård i nærkampene og header godt. Derfor falder der altid mange andenbolde ned omkring ham, som det er vigtigt at få fat på," siger Anders Bjerre, som har set bort fra nyerhvervelsen Emmanuel Arke.
"Han har trænet tre gange med os og gjort fremskridt hver gang. Ingen tvivl om, at han er en dygtig spiller, som vi glæder os til at få med, men først skal han lige finde det rigtige tempo, og det gør han bedst på Grenaas andethold i Serie 1, har jeg vurderet."
Emmanuel Arke scorede et flot mål, da FC Djursland torsdag afsluttede træningen med en halv time på hel bane mod FC Djurslands U19 mandskab.
Topscorer Jimmi Ulstrup Sørensen deltog også i torsdagens træning, men tilsyneladende en postgang for tidligt, fordi hans fiberskade blev forværret, så udsigterne for hans comeback er foreløbig stillet i bero.
Grenaa - Viby spilles klokken 15.

Publiceret 21 September 2012 23:27