Økologisk oksekød på dagsordenen

Der er temamøde om afsætning af økologisk oksekød på Kalø Økologisk Landbrugsskole

Af
Af Nicole Wolter

Nuværende og kommende økologiske landmænd kan på et temamøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole torsdag 4. oktober høre om potentialet og markedet for økologisk oksekød samt få inspiration til at afsætte kød.
Der er ifølge Økologisk Landsforening et stort og uudnyttet potentiale for afsætningen af økologisk oksekød. I 2011 blev der solgt økologisk oksekød for cirka 140 millioner kroner i danske dagligvarebutikker svarende til 3,1 procent af markedet for oksekød herhjemme.
Til sammenligning har økologisk mælk en markedsandel på næsten 30 procent.

Oplæg og minikonsultation

Programmet byder på en række oplægsholdere, herunder Randi Kok, daglig leder af Friland A/S, om markedet for økologisk oksekød og Camilla Birch, Birch & Birch Markedsudvikling, der fortæller om den praktiske anvendelse af forbrugertrends hos detailkæder og producenter.
Senere på dagen er der workshop, hvor deltagerne bliver udfordret i at tænke afsætning af egne produkter.
Der er også mulighed for en mini-konsultation med en oplægsholder med udgangspunkt i egne bedrifter og idéer om afsætning.


Praktisk:

Mødet er klokken 13-17.30 med efterfølgende middag på Kalø Økologisk Landbrugsskole, Skovridervej 1, 8410 Rønde
Tilmelding: 20. September på okologi.dk/landmand
Mødet er i en række af seks afsætningsmøder, som Økologisk Landsforening holder landet over i efteråret
Det er en del af et netværksprojekt, som er støttet af EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram

Publiceret 21 September 2012 22:29