Venstres gruppeformand Claus Wistoft hører til den del af gruppen, der kvier sig ved at bygge et nyt rådhus.

Venstres gruppeformand Claus Wistoft hører til den del af gruppen, der kvier sig ved at bygge et nyt rådhus.

Wistoft:

“Hensynet til likviditeten afgørende i rådhusdiskussion”

Venstres gruppeformand minder om, at enhver driftkrone, der bindes i administration og mursten, fragår direkte service til borgerne

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det trækker op mod en stor politisk beslutning i byrådet. Derfor sjusker Venstres gruppeformand, viceborgmester Claus Wistoft, ikke med ordene, da han bliver præsenteret for de syv distriktsråds regnestykke.

“I Venstre er vi optaget af ikke mindst finansieringsudfordringen i en likviditetsfattig kommune, og skal nybygningsscenariet være aktuelt, skal situationen omkring de aktiver, der skal sælges, være løst up front. Ellers skaber vi bare et endnu større likviditetshul i kassen,” siger Claus Wistoft.

De aktiver han henviser til er naturligvis de tilbageværende rådhuse.

Økonomi og identitet

I forhold til distriktsrådenes regnestykke hæfter han sig ved, at en hurtig omgang hovedregning fortæller ham, at et nybyggeri skal kunne give cirka 12 mio. kroner i årlig besparelse på driften for at kunne matche det alternativ, der hedder udbygning af de nuværende rådhuse i Ebeltoft og Hornslet.

Wistoft hælder selv mest til den sidste løsning, fordi han anser den for at være mest realistisk udfra en samlet økonomisk vurdering.

“Der er dog ikke enighed i Venstre gruppe,” understreger han.

“Vi lytter til alle gode argumenter, men er afgørende optaget af, at rådhusbeslutningen skal ende med en beslutning som både er økonomisk fornuftig og samlende for kommunen, idet vi skal huske et enhver driftkrone vi unødigt binder i administration og mursten,  fragår den direkte service til borgerne,” siger han.

null

Publiceret 20 September 2012 07:30