Debat:

Tomme kontorer er hul i hovedet

Af Lars Klottrup, Mosevej 1, Hedeskov, Rønde:

"De fleste vil nok mene, at det er hul i hovedet at planlægge ombygningen af rådhusene i Hornslet og Ebeltoft med 30 procent ubenyttede kontorer. Men det bliver resultatet af den investerings- og tidsplan, der udarbejdes frem til byrådsmødet i oktober.
De kommunale kontorer udnyttes kun - som i mange andre kommuner - 50-60 procent i gennemsnit, siger arkitektfirmaet SIGNAL i rapporten til byrådet. Hvorfor så ikke nøjes med at ombygge rådhusene i Hornslet og Ebeltoft med plads til blot 70 procent af medarbejderne, i stedet for til 85 procent, som rapporten foreslår? Det giver stadig en buffer på over 10 procent ledig kontorkapacitet.
At nøjes med en buffer på 10 procent betyder, at tilbygninger i Hornslet og Ebeltoft ikke bliver nødvendige. Kun ombygninger af Hornslet, for at gøre arbejdstilsynet tilfreds. På den måde bliver der ikke taget penge fra kommunens sociale opgaver overfor borgerne - yngre som ældre - for at stable mursten til 400 ud af kommunens 3.000 medarbejdere.
At planlægge med 30 procent tomme kontorer er en luksus, der sikkert ikke finder megen forståelse hos kommunens borgere. I tider med krise og nedskæringer skal der andre boller på suppen.
Tomme kontorer til 1 procent af kommunens befolkning er hul i hovedet. Rethink!"

Publiceret 20 September 2012 22:53