Klaus Allermann i huset fra ca. 1910, som familien er ved at bygge om til lavenergihus. Hvepseboet til højre dukkede op i forbindelse med renoveringen.

Klaus Allermann i huset fra ca. 1910, som familien er ved at bygge om til lavenergihus. Hvepseboet til højre dukkede op i forbindelse med renoveringen.

Erhverv:

I Norddjurs Kommune gør de det godt

Erhvervsformand er godt tilfreds med kommunens indsats

Af
Anette Bonde

"Norddjurs Kommune har gjort det godt", lyder det fra formanden for Grenaa Håndværker- og Industriforening Klaus Allermann.
"Vores lokalpolitikere skal have den ros, at de var fremsynede for år tilbage."
Klaus Allermann peger først og fremmest på den store ældreboligplan og på Djurs Windpower. Førstnævnte satte gang i et kolossalt renoveringsarbejde og nybyggeri på ældreboligområdet, og lokale håndværkere fik fyldt op i ordrebøgerne. Djurs Windpower fik sat skub i underleverancerne til Anholt Havmøllepark.
"Erhvervsfolk tog handsken op, og det er gået fantastisk. Det viser, at hvis kommune og erhvervsfolk arbejder sammen, kan man tage syvmileskridt i stedet for museskridt."

Fokuser på det positive

Klaus Allermann vil ikke male et unuanceret rosenrødt billede af erhvervsklimaet.
"I håndværkerbranchen er opgaverne meget forskelligt fordelt. Nogle steder er der stor kamp om de forskellige projekter. Jeg tror, det er ved at blive lidt bedre, men der er stadig lang vej tilbage til normalen. Erhvervslivet holder sig kørende, og ikke mere."
Han vil dog ikke deltage i det store grædekor om krisen.
"Det er vigtigt, at man holder det positive fokus, for det har en selvforstærkende effekt. Hvis folk har en potitiv tilgang til opgaverne, bliver det hele lidt lettere. "

Håndværkertilskud

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Det bekymrer Klaus Allermann, at politikerne på Christiansborg har besluttet at fjerne håndværkertilskuddet fra 1/1 2013. Det har betydet uendelig meget for hele branchen.
"Det er skidt, at de fjerner det. Det tilskynder folk til at få gang i ombygning og energirenovering - og afholder folk fra at benytte sort arbejdskraft."
En anden ting er de mange regler, der vælder i en lind strøm ud fra Christiansborg.
"Når folk mødes, snakker de fleste om vejret. Når håndværkere mødes, snakker de om love og regler, som kun ganske få i landet kan overskue, administrere og forholde sig til. Når Christiansborg laver en ny lov og ændrer tre ting, betyder det en forfærdelig masse bøvl for landets håndværkere. Samtidig er det også sjældent, at vi kan se fornuften i de nye regler."
Slutteligt vil Klaus Allermann gerne have ændret de stramme åbningstider og de mange regler, der gælder for de kommunale affaldsstationer.
"Det kunne være en dialog værd med politikerne", mener han.

Publiceret 20 September 2012 08:00