Musik, dans og oplæsning på herregårdsmuseet

Gammel Estrup inviterer indenfor til en aften med musik, dans og ord

Af
Anette Bonde

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet er første stop, når arrangementet Herregårdskultur i Skandinavien folder sig ud. Tirsdag 25. september fyldes herregården med musik og ord af nogle af Skandinaviens bedste musikere, oplæsere og dansere.
Professor i litteraturvidenskab ved Universitetet i Lund, Johan Stenström vil læse op fra GöranTunströms "Juleoratoriet". Musikken bliver skruet 300 år tilbage i tiden, og stykker fra nogle af de kendte skandinaviske komponister bliver spillet. Det er blandt andet musik af den norske dansemester Jakob Mestmacher, hvor publikum kan nyde forskellige barokdanse udført af dansere i flotte 1700-tals dragter. Dertil kommer en sonate af den svenske komponist Johann H. Roman og et uddrag af Georg Philipp Telemanns fødselsværk til Frederik d. 5.

Udvidet koncept

Herregårdskultur i Skandinavien er en videreførelse af Herregårdskultur på Djursland og Herregårdskultur i Østjylland, som gennem de sidste fire år har sat fokus på danske herregårde og den musik og de ord, der knytter sig hertil.
I år er konceptet blevet udviklet, og arrangementet bliver således også udført på Krapperup i Sverige og Oslo Ladegård i Norge.

Publiceret 19 September 2012 07:00