Er det rigtigt, at der aldrig bliver bygget til på Auning Skole, spørger et forældrepar fra Ørsted borgmester Jan Petersen (billedet).

Er det rigtigt, at der aldrig bliver bygget til på Auning Skole, spørger et forældrepar fra Ørsted borgmester Jan Petersen (billedet).

Debat Norddjurs:

Har I opgivet at bygge til på Auning Skole?

Af Heidi og John Jacobsen , Tingparken 71, 8950 Ørsted:

"Kære Jan og øvrige politikkere i Norddjurs Kommune.

Vi har lige været til forældremøde på Auning Skole, hvor vores dreng lige er startet i 7. klasse. Hvilket han er blevet rigtig glad for. Men vi vil nok sige, at vi ikke blev spor overrasket over de informationer, vi fik til mødet.

Da vores datter for 3,5 år siden skulle starte i 7. klasse, blev der sagt fra kommunens side, at der skulle bygges til Allingåbroskolen og renoveres, så der var plads til alle. Men hvordan var det nu lige det endte, nå ja de stillede da bare 2 pavilloner op i skolegården. Der blev aldrig bygget til, for eleverne skulle jo flyttes til Auning.

Til et af de såkaldte borgermøder om lukningen af overbygningen i Allingåbro, spurgte jeg den kære borgmester om dette med pavillonerne, så ville gentage sig, når de nu vil flytte hele overbygningen til Auning.

Nej svarede vores kære borgmester, for der skulle bygges til. Nu er der så startet seks 7. klasser i Auning, som de til nød har fået plads til.

Til forældremødet blev der fortalt, at byggeriet endnu ikke er gået igang( hvilket jeg troede skulle være sket), men at det " såkaldte byggeri" skulle stå færdig engang til 2014.

Godt så, for så ved jeg godt hvad det ender med, der bliver ALDRIG bygget til Auning Skole, for når vi kommer til 2014, er børnetallet jo så faldende, at det slet ikke bliver nødvendigt, at bygge til. De politikkere har sgu regnet det godt ud, vi borgere accepterer jo bare situationen, og så går det hele jo i et par år. Lærerne og skolebestyrelsen på Auning Skole fortalte også, at når de resterende 8. og 9. klasser kommer til Auning Skole om små 9 måneder, må ALLE væbne sig med tålmodighed og forståelse for hinanden, for de har IKKE plads til alle, og er spændt på hvordan det kommer til at gå op. ( Jeg ved godt, at skoleinspektøreren har udtalt, at det er der og at de endda har 3 klasser i overskud - hvor fanden kommer de nu lige pludselig fra ).

Noget af undervisningen vil komme til at forgå på Allingåbroskolen, dvs at eleverne skal fragtes 10 km frem og tilbage for at kunne få undervisning i fx fysik, det synes jeg altså ikke er optimalt, hverken for eleverne eller lærerne.

Nå ja så overflytter vi da bare pavillonerne fra Allingåbroskolen til Auning og får lige pludselig 2 klasseværelser mere, og så er der et problem mindre. Og det hele er som det var i Allingåbro. Vi har endnu en dreng som skal til Auning Skole om 2 år, og ja vi regner hellere ikke med, at der er bygget til, til den tid.

Men det er ikke kun klasseværelserne som der mangler - der mangler bl.a toiletter til både elever, lærerstaben, og et ekstra hjemkundsskabslokale for at det hele vil kunne gå op bare til næste skolestart.

Kære Jan! Nu er vi borgere altså trætte af at blive taget godt og grundigt ved næsen. Kom nu på banen og fortæl os, hvad planerne er. Bliver der bygget til Auning Skole eller flyttes 9. og 10. klasse ud i Datagrafs lokaler ( Hvilket i for sig er en rigtg god ide, men så fortæl det da i stedet for, at rygterne skal løbe, når man kan se der ikke startes på byggeriet).

Ja, og så er der også lige det med busserne fra Ørsted. Jan, det kan I sgu gøre bedre, det kan altså ikke være rigtig og heller ikke forsvarligt, at eleverne skal stå som sild i en tønde til Auning.

Da de gik i skole i Allingåbro kørte der 1 bus, men der var også færre elever med, alligevel kører der stadig kun 1 bus men med rigtig mange elever, ja nogen gange kan døren næsten ikke lukkes. Dette er altså ikke forsvarligt hverken for eleverne og chafføreren.

Nu vil vi gerne have svar fra de involverede politikkerer om det vi har skrevet i det overnævnte."

Publiceret 18 September 2012 14:30