"Pindstrup skabt på træ & tørv"; hedder bogen om Pindstrup med kærlig henvisning til Johannes la Cour, manden bag Pindstrup Mosebrug. Familien la Cour Stausholm har fortsat en solid formue, som det fremgår af en ny undersøgelse, "Danmarks Rigeste", som forleden blev offentliggjort i Berlingske Business Magasin.

Pindstrup-familie blandt Danmarks 100 rigeste

Familien la Cour Stausholm optræder på listen over Danmarks 100 rigeste i frisk Berlingske Business Magasin undersøgelse

Af
Af Lars Norman Thomsen

I starten af det forrige århundrede havde en driftig ung mand slået rod i Pindstrup på det midterste Djursland. Han havde købt Pindstrup Station og bosat sig i byen.
Johannes la Cour hed den unge mand. I 1905 startede han en produktion af æltetørv i Pindstrup, og det blev starten på Pindstrup Mosebrug.
I 2013 er la Cour navnet fortsat moderne - et godt brand, som det hedder på nudansk - og det samme er Pindstrup Mosebrug. Nu er det spagnum til gartnerier, men også til private, der er virksomhedens idegrundlag.

Virksomheden er en af de største i Europa og rækker ud til hele verden. Forbindelsen til der, hvor det hele startede, er der dog fortsat.
Virksomheden er stadig familieejet, og på en nylig opgjort liste over "Danmarks Rigeste" ligger Familien la Cour Stausholm  placeret som nummer 93 med en formue, der er værdiansat til 750 mio. kroner.
Listen toppes af Familien Kirk Kristiansen, der kan prale af en personlig formue på 55.300 mio. kroner til sammenligning.

Publiceret 18 September 2012 14:54