400 børn i en anden verden

Sfo'erne i Syddjurs Kommune var til rollespilsdag i Knebel Plantage

Af
Af Nicole Wolter

Der dufter af skov mellem granerne på den langstrakte bakke, hvorpå De Røde har slået lejr. Børn sidder i små grupper, eller løber rundt i alle retninger.
To af De Røde kommer stolte med deres sværd og et fantastisk bytte - en blond prinsesse fra De Blå.
Mens de poserer for fotografen, ser prinsessen sit snit til at stikke af.
"Hun flygter," lyder pludselig skrigene. De Røde styrter efter den kvikke og letbenede prinsesse, og sådan nogle prinsesser er plantagen fyldt af denne torsdag.

Rigtig, rigtig mange børn

Barda er et stort og højt profileret arrangement, men vi kan også selv her i Syddjurs Kommune.
For denne torsdag 13. september klokken 13-15.30 er der samlet hele 400 børn fra Syddjurs Kommunes sfo'er i Knebel Plantage til det helt store rollespil.
Det er børn fra 2. og 3. klasse, der alle er forberedt på at deltage. De skal kæmpe på to hold, De Røde og De Blå, og opleve magi, farverige figurer og bruge kroppen og fantasien.

En kapsel og lidt affald

De kæmper for hver deres konge - henholdsvis Bukhard den Prægtige og Vermund den Store - og leder efter magien fra den afdøde Kong Wilhelms magiske økse.
Historien om øksen får børnene til at lede flittigt.
De kommer hele tiden løbende med kapsler, affald og andet godt, som de finder i plantagen. "Er det magisk?" spørger de deres leder.
Det fortælles nemlig, at den gamle konge var beskyttet af en særlig kraftfuld og ældgammel magi, som lå i hans store økse. På hans dødsleje knustes øksen, og dens magi blev sluppet fri og fløj til alle verdens hjørner, hvor den satte sig på tilfældige genstande.

Publiceret 18 September 2012 12:43