De danske og polske elever skulder ved skulder iført waders i strandkanten ved Fjellerup Strand.

De danske og polske elever skulder ved skulder iført waders i strandkanten ved Fjellerup Strand.

Polske elever på gensynsbesøg i Ørum

Klokken 06 mandag morgen 20. august kørte elever fra 5. og 6. klasse hjemmefra med kurs mod Ørum Skole. Det var en lang tur, for de startede i Kalisz Pomorski i Polen. De polske gæster, 23 børn, tre lærere og to chauffører, ankom om aftenen og havde fire fornøjelige dage sammen med deres danske venner, som havde besøgt dem året før.

Fælles indkvartering

Der var fælles indkvartering på skolen, og de danske elever var således sammen med deres polske gæster døgnet rundt. Distriktsleder Karsten Refsgaard fortæller, at eleverne var hurtige til at lære at kommunikerer med hinanden.
I løbet af de fire dage var de polske gæster og deres danske værter på besøg på Blå flag station i Fjellerup, i Djurs Sommerland og på Grenaa Museum. Om onsdagen var der hjemmebesøg.
Efterfølgende har de danske elever skrevet lidt om besøget. Nogle var lidt generte i starten, fortæller de, og de sproglige barrierer var også lidt vanskelige at få has på. Men med fælles hjælp, fagter og mimik, gik det. Engang imellem glemte de danske elever endda at slå over til dansk fra engelsk, når de henvendte sig til hinanden.
Flere af eleverne i Ørum syntes endvidere, at det var trist at sige farvel igen.

Publiceret 17 September 2012 18:00