Debat:

Regeringens tynde resultattavle

Af Michael Aastrup Jensen (V), MF:


"Regeringens resultattavle er efter et år ved magten ikke noget at prale af. De tvivlsomme resultater tæller blandt andet faldende beskæftigelse, økonomisk minusvækst samt massivt tab af arbejdspladser. Helle Thorning-Schmidt kan derfor 'fejre' 1-året for sin valgsejr med at konstatere, at kickstart og skattestigninger for milliarder af kroner ikke løser Danmarks økonomiske udfordringer. Tværtimod er reformer og lavere skatter vejen frem.
På en række områder ligger regeringens politik i forlængelse af Venstres, og det er der grund til at rose. Stramt finanslovsforslag, skatteaftalen samt reform af førtidspension og fleksjob er prisværdige initiativer, men er langtfra nok. Reformer af SU og kontanthjælp samt yderligere fokus på, at danskerne skal beholde flere penge selv er nødvendigt.
Derfor er det bekymrende, at statsministeren har sat reformerne på pause. At alle – bortset fra Enhedslisten – er enige i behovet for reformer, gør ikke vores forundring mindre.
Udover den erklærede reformpause har den røde regering gjort det dyrere at være dansker. Højere skatter for seks milliarder kroner er lig med en årlig ekstraregning på 3.400 kroner til en almindelig LO-familie. Samtidig skubber regeringen tusindvis af arbejdspladser ud af landet, mens grænsehandlen blomstrer. Heldigvis trækker Venstres skatteaftale med regeringen i den rigtige retning.
Ikke desto mindre er det skræmmende at tænke på, hvad en presset regering med handlefriheden deponeret hos Enhedslisten kan nå at indføre af vækstdræbende skatter og afgifter i de kommende tre år.
Efter et år ved magten har regeringen vist, at den ikke magter at føre Danmark ud af den økonomiske krise. Derimod er regeringens økonomiske plan kollapset i form af katastrofale økonomiske nøgletal og manglende reformer for over 17 milliarder kroner. Derfor skal regeringen sadle om, hvis den skal gøre sig forhåbninger om at hive sig selv op af hængedyndet. I Venstre medvirker vi gerne til at hjælpe regeringen i den rigtige retning."

Publiceret 16 September 2012 10:46