Landbetjent Chris Gade opfordrede på et borgermøde i Thorsager til, at borgerne får anmeldt forseelser begået af byens unge mennesker.

Landbetjent Chris Gade opfordrede på et borgermøde i Thorsager til, at borgerne får anmeldt forseelser begået af byens unge mennesker. "Det er forudsætningen for, at jeg kan gøre noget ved det," lød det fra Chris Gade.

Utilpassede unge en udfordring i Thorsager

Sidste uges borgermøde afslørede forskellige opfattelser af byens unge, og hvordan man skal tackle de udfordringer, der følger i kølvandet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Thorsagers unge mennesker var et selvstændigt punkt på sidste uges borgermøde i Thorsager Forsamlingshus, der samlede 116 borgere.

Flere gav udtryk for, at de unge giver anledning til masser af problemer.

"Flere borgere kom med eksempler på hærværk, knuste ruder, indbrudsforsøg, banken på ruder om natten, bål ved skolen, lim i postkasserne og kanonslag," fortæller Thøger Pauli fra det lokale distriktsråd.
Lokalbetjent Chris Gade kunne dog ikke helt genkende dette billede, for siden nytår har han blot fået 8 anmeldelser fra borgere i Thorsager.

"Han opfordrede på mødet kraftigt til, at borgerne anmeldte sagerne, hvis han skulle kunne gøre noget ved det," understreger Thøger Pauli.

SSP-konsulent Ann Bonnerup var også til stede og fortalte om et møde hun og Chris Gade havde haft med nogle af de unge:

"De unge ville godt løse konflikterne og i dialog med de voksne. Men de opfattede byen som meget kedelig og mulighederne for aktivitet om aftenen og i weekenderne som meget små. De ville gerne have et sted at være sammen med vennerne."


Arbejdsgruppe nedsat

"Flere af de fremmødte opfordrede til, at der oprettes en natteravne-gruppe, som ikke skulle fungere som vagtværn, men som skulle forsøge at komme i dialog med de unge og deres forældre," fortæller Thøger Pauli.

"Vi skal vise de unge, at vi holder af vores by og godt vil værne om den. Det er jo forældrenes ansvar, og vi må hjælpe med at fortælle dem, hvor deres unge er henne."

En opfordring fra distriktsrådet til, at interesserede meldte sig til en arbejdsgruppe om unge i Thorsager udfra devisen om, at kun ved at handle, kan problemerne løses, fik opbakning fra håndfuld af de fremmødte, og dette arbejde er nu i sin vorden.

Publiceret 16 September 2012 14:05