Thomas Andersen tv. har allieret sig med Michael Okholm som også er uddannet kok. I starten hjælper Michael Okholm til, men på sigt håber de at kunne komme til at drive stedet sammen.

Thomas Andersen tv. har allieret sig med Michael Okholm som også er uddannet kok. I starten hjælper Michael Okholm til, men på sigt håber de at kunne komme til at drive stedet sammen.

Sund linje udenfor hallens streger

Caféen i Skødstrup Idræts- og Kulturcenter skal være et sundt samlingspunkt for idræt og kultur

Af
Mogens Greve

Som aktiv i projekt Sundere mad i idrætslivet har Skødstrup Idræts- og Kulturcenter forpligtet sig til at have fokus på sundheden, hvilket er helt i tråd med det som den nye forpagter af caféen, Thomas Andersen, brænder for.
Han siger, at opskriften kort og godt hedder sund mad - og hellere lidt mindre og meget bedre.

Tre år

"Jeg har altid haft drømmen om at være selvstændig, og familien er indstillet på at give det tre år til at blive til noget rigtig godt," fortæller Thomas Andersen som bor med familien i Fløjstrup.
"Går det, som jeg håber, er planen, at vi om tre år flytter her til området."
Thomas Andersen har i indkøringsfasen fået nogle favorable vilkår, men han skal fra dag ét også have skabt en forretning som sikrer familiens levebrød.
"Ud over at drive caféen vil jeg også arrangere selskaber i centret og levere mad ud af huset. Det handler både om at betjene dem som til hverdag færdes i centret - og om at trække nye til med nye tilbud."
Centret har borde og stole til 80 opdækninger i multisalen som kan deles i to. Men der er plads til mange flere - og mulighed for at låne flere borde og stole.
"Jeg er modtagelig for alt i gode idéer og små og store arrangementer - både konfirmationer, foredrag, koncerter, strikkeklub og hvad man ellers kan tænke sig."
Målet er at gøre centret til et samlingspunkt og et godt miljø for både idræt og kultur.
"Jeg håber, at mange også griber muligheden for at holde julefrokosten her."

Fyrtårn
Skødstrup Idræts- og Kulturcenter er et af 25 fyrtårne i Danmark som er med i Projekt Sundere mad i idrætslivet.
Det handler om at bane vejen for en madrevolution og nye kulinariske standarder i idrætshallerne, og bag projektet står Nordea-fonden, DGI-huse og -haller, Kræftens Bekæmpelse, Københavns Madhus, Halinspektørforeningen og Fødevarestyrelsen.
Man finder derfor ikke pølser og fritter i caféen - men sund mad lavet fra bunden.

Thomas Andersen - mobil 2329 9210

Er gift og bor i Fløjstrup ved Beder og har to drenge på 2 og 5 år - og har arbejdet som kok i 15 år. Driver sit virke i centret under navnet Kok & Ko.

Publiceret 16 September 2012 06:00