Forældre og børn glemmer selen på vej til skole

Politiet er ikke tilfreds med forældrene og deres påpasselighed med at huske selen

Af
Anette Bonde

Politiets færdselskontrol omkring landets skoler har vist, at for mange forældre stadig undlader at spænde sig selv og deres børn fast i bilen.
"Vi har haft fokus på problemet med selerne i flere år, men der er stadig en mindre hård kerne af bilister, som er svære at få til at ændre adfærd, selv når de kører rundt med deres børn i bilen", siger vicepolitiinspektør Jørn Pakula Andresen fra National Færdselscenter i Rigspolitiet.
I alt blev der standset 13.138 biler under skolestartskampagnen i ugerne 32, 33 og 34. Af disse blev 1193 personer skrevet for ikke at bruge selen. Samtidig blev der noteret 282 tilfælde, hvor børnene i bilen heller ikke var spændt ordentligt fast.

Sænk farten

Desuden blev yderligere 3.666 biler kontrolleret ved hjælp af ATK-vognenes fartkontroller. Fartkontrollen viste, at der også køres for stærkt omkring skolerne. 3.518 bilister fik en bøde for at køre for stærkt i byzonen.
"Der er fortsat mange børn, der bliver kørt i skole af forældrene, og det gode råd er jo altid at køre hjemmefra i god tid, siger Jørn Pakula Andresen.
Han minder om, at de øvrige bilister skal huske at vise hensyn, når de passerer en skole, hvor de kan se, at mange elever kommer cyklende.
"Desværre er det tit samtidig med, at de bruger mobiltelefon eller har høretelefoner på."
Fire bilister blev i løbet af de tre uger skrevet for spirituskørsel og 184 for at bruge håndholdt mobiltelefon.

Publiceret 14 September 2012 06:00