“Diskussionen om Fregatten Jyllands fremtid handler om at skibet er så stor en del af vores kulturarv, at det er en national opgave, at sikre Fregatten Jyllands fremtid,” siger Syddjurs borgmester Kirstine Bille.

“Diskussionen om Fregatten Jyllands fremtid handler om at skibet er så stor en del af vores kulturarv, at det er en national opgave, at sikre Fregatten Jyllands fremtid,” siger Syddjurs borgmester Kirstine Bille.

Bille:

“Fregatten er en del af kulturarven”

Syddjurs borgmester Kirstine Bille opfordrer til, at man på Christiansborg anerkender Fregatten Jylland som en del af kulturarven på samme måde som Kronborg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er bred enighed om i Danmark, at Kronborg er en væsentlig del af den danske historie og kulturarv, at det ikke er op til Helsingør Kommune at sikre slottets eksistens. På samme måde kunne jeg ønske mig, at man på Christiansborg anerkendte Fregatten Jylland som en vigtig del af vores kulturarv, og ikke blot en turistattraktion i Syddjurs,” siger Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF) til den verserende debat om Fregatten Jyllands økonomiske fremtid.

Støtter ikke V-medlem

Kirstine Bille (SF) hopper ikke på den vogn, som Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen foreløbig er eneste vognstyrer på, at der skal gøres op med, hvad han kalder “københavneriet” i kulturpolitikken. Den tidligere Randers borgmester har tidligere været ude med riven efter Arbejdermuseet i København, fordi museet får statslig støtte.

Aastrup Jensen mener, at Arbejdermuseets eksistens bør være en sag alene for LO og Socialdemokratiet, og at støtten i stedet kunne omfordeles til  trængte østjyske kulturinstitutioner som Fregatten Jylland, Herregaardsmuseet Gl. Estrup og Den Gamle By.

“Det forslag støtter jeg ikke. Jeg mener ikke, at det skal gå ud over andre gode kulturinstitioner i København, at Fregatten Jylland skal bruge 4 mio. kroner årligt til vedligeholdelse,” siger Kirstine Bille.

“Jeg mener, at vi skal argumentere for, at Fregatten Jylland fortæller en så vigtig del af vores historie, at det er en statslig opgave at sikre dens eksistens, og det tolker jeg også er Benno Blæsilds ærinde, når han går ud og foreslår, at Københavns Kommune skal overtage forpligtelserne for Fregatten.

null

Publiceret 13 September 2012 09:09