“Det er kommunens opgave at skabe gode rammevilkår for erhvervslivet uden at lefle eller bøje lovgivningen, og der er sket store fremskridt i Syddjurs, siden kommunens start i 2007,” siger Ole Brus Sørensen, formand for Syddjurs Erhvervsforening og indehaver af Snedkergaarden A/S i Basballe.

“Det er kommunens opgave at skabe gode rammevilkår for erhvervslivet uden at lefle eller bøje lovgivningen, og der er sket store fremskridt i Syddjurs, siden kommunens start i 2007,” siger Ole Brus Sørensen, formand for Syddjurs Erhvervsforening og indehaver af Snedkergaarden A/S i Basballe.

Erhvervsklima:

Undren i Syddjurs over jumboplads hos Dansk Industri

Formanden for Syddjurs Erhvervsforening synes ikke, at erhvervsklimaet i Syddjurs er så dårligt, som den nyeste DI-opgørelse indikerer

Af
Af Lars Norman Thomsen

Skuffelsen var stor hos borgmester Kirstine Bille (SF) og ledende embedsmænd i Syddjurs Kommune, da Dansk Industri i sidste uge fremlagde sin årlige redegørelse for kommunernes erhvervsklima.

Forventningerne til, at Syddjurs lå højere i statistikken end sidste års skuffende 82. plads, var store, men de fik i den grad et skud for boven, da den nyeste undersøgelse rykkede Syddjurs hele fem pladser nedad rangstien til en 87. plads.
“Jeg har svært ved at forstå hvorfor, og der er flere ting i opgørelsen, som vækker min undren,” lød det fra en skuffet borgmester, der ellers forleden kunne sole sig i positiv kritik i en lignende undersøgelse fra Dansk Byggeri.

Sket forbederinger

Ole Brus Sørensen, indehaver af Snedkergården A/S i Basballe og formand for Syddjurs Erhvervsforening, forstår heller ikke, hvor Syddjurs fortsat indtager en placering i laveste division.

“Jeg kan ikke genkende resultatet fra den virkelighed, som jeg kender til,” siger Ole Brus Sørensen.

“Indrømmet jeg har tidligere klandret kommunen for en langsommelig sagsbehandling i vigtige byggesager og en manglende prioritering og forståelse for erhvervslivet forhold, men der er sket store forbedringer som åbenbart ikke er slået igennem i undersøgelsen fra fra Dansk Industri.”

DI-undersøgelsen bygger ud over et omfattende statistisk materiale på interviews med repræsentanter for erhvervsvirksomhederne i kommunen. Den kigger 18 måneder bagud, og det kan være den afgørende forklaring på, at den maler et helt andet billede end det, som Dansk Byggeri fornyligt kom frem til.

“Det er en kendsgerning, at sagsbehandlingen af byggesager er blevet meget bedre, medens der fortsat er problemer for landbruget, når det gælder miljøansøgninger. Mit generelle indtryk er, at direktionen har rykket sig væsentligt, og det samme gælder politikerne, medens der fortsat er plads til forbedringer, når vi kommer længere ned i hierakiet i forvaltningen,” siger Ole Bruus Sørensen.

“Det er en opgave for direktionen med kommunaldirektøren i spidsen at skabe den nødvendige forståelse for erhvervslivets behov og vilkår blandt alle medarbejdere i forvaltningen, og det tager tid at skabe den slags ændringer, men Syddjurs Kommune er godt på vej.”

Publiceret 12 September 2012 15:48