Modelfoto.

Modelfoto.

Lav lektier på biblioteket

I Auning og Ørum kan børn på biblioteket få ro og hjælp til at lave lektier

Af
Af Nicole Wolter

Lektieklubber har også vundet indpas på bibliotekerne, og er således ikke kun tilbud i skolerne og forskellige pasningsordninger.
Biblioteket i Auning har også i dette skoleår en lektieklub, og her er lektielæsningen allerede i gang, men der er stadig plads til flere børn. I Ørum startede der en helt ny lektieklub op, og her er også plads til flere børn.
Det er gratis tilbud i både Auning og Ørum.

Lektiehjælpere parate

Lektieklubberne er for dem, der har brug for hjælp, og dem, der bare har brug for et sted, hvor de kan koncentrere sig.
Desuden kan det være motiverende at være flere sammen, der laver lektier, og måske børnene endda kan hjælpe hinanden. Det er dog ikke nødvendigt, for begge biblioteker har voksne lektiehjælpere, der er der for det samme, nemlig at hjælpe børnene.

Børn i (næsten) alle aldre

I Auning er det erfaringen, at mange forældre til børn i 1. klasse er utrygge ved, at deres børn selv går fra sfo?en til biblioteket.
Derfor anbefaler lektieklubben her, at de helt små venter et år eller to med at komme og i stedet benytter lektiecaféen i sfo'en.
Derfor er Aunings lektiehjælp primært målrettet børn fra 2. klasse og opefter.
Lektieklubben på Ørum Bibliotek er primært beregnet for børn i 3. -6. klasse.
Bibliotekerne holder ikke øje med eller regner med, at alle tilmeldte kommer hver gang, eller for den sags skyld hvornår de går hjem.Lektieklubber:

Auning Bibliotek: Åbent mandag og onsdag kl. 14-17. Der er frugt og te kl. 15. Det er bedst at komme kl. 14, men man kan også komme senere
Ørum Bibliotek: Åbent mandag kl. 13.30-15.30.
Lektieklubberne er åbne tilbud, som børn kan bruge, hvis og når de vil.

Publiceret 12 September 2012 08:31