Landmænd i Rodskov og Ugelbølle åbner dørene for publikum i den kommende weekend.

Landmænd i Rodskov og Ugelbølle åbner dørene for publikum i den kommende weekend.

Landbruget holder Åbent Hus

Åbne gårde ved Rodskov og Ugelbølle når der næste søndag er Åbent Landbrug over hele landet

Af
Af Martin Schultz

ele familien kan opleve livet på en bondegård med dyr, stalde, maskiner, malkeroboter og smagsprøver, når Djursland Landboforening søndag 16. september er med til et stort landsdækkende Åbent Landbrug arrangement.

To gårde på Djursland slår stalddørene op, så børn og voksne kan komme helt tæt på dyrene og møde landmanden bag et moderne landbrug.

”Gårde er moderne virksomheder, som rummer den nyeste teknologi og som leverer gylle og biomasse til energiproduktion,” siger projektkonsulent i Djursland Landboforening, Silke Lorenzen.

Søer i løsdrift

Der er mulighed for at komme ind og opleve, hvordan søerne har det hos Rodskov Svineproduktion ApS på Rodskovvej 87 mellem Hornslet og Rodskov.

Her har Dorte & Erling Kristensen og Hanne & Mogens Jacobsen 730 søer, der går i løsdrift på halm. Børnene kan få lov til klappe en gris og der bliver smagsprøver på grillepølser fra gårdens produktion.

Kom rundt i staldene

Vil børnene klappe en kalv, kan det ske på Hegnsholt på Tangvejen 3 ved Ugelbølle. Her har Anne og Christian Stilling specialiseret sig i produktion af malkekvæg.

I løbet af dagen er der rundvisning i staldene, robotmalkning, smagsprøver og salg af forfriskninger.

Ialt 83 gårde og gartnerier slår dørene op over hele landet til Åbent Hus dagen

Åbent Hus i landbruget Søndag 16. september kl.10-16 Arrangementet er gratis 83 gårde og gartnerier deltager over hele landet Læs mere www.aabent landbrug.dk

Publiceret 12 September 2012 18:42