Amerikanske billeder i Pavillonen

Greg Holden fra Californien er i Danmark for at vise sine store billeder og skabe netværk

Af
Martin Schultz

”Jeg udtrykker mig næsten pr. instinkt og det er en utrolig intens følelse. Næsten som jeg kravler i et træ, løber eller surfer,” siger den amerikanske kunstner Greg Holden fra San Diego Californien. Han udstiller frem til fredag syv store malerier i Kulturhuset Pavillonen. 

Greg Holden, 35 år, er i Danmark, hvor han besøger bekendte i lokalområdet, men især er optaget af at knytte forbindelser til den danske kunstscene i blandt andet København.

”Den europæiske kunstscene indeholder noget helt andet end på Vestkysten i USA. Berlin og København er særdeles interessante udstillingssteder,” siger Greg Holden, som efter udstillingen i Grenaa rejser videre til København med sine malerier.

Skal have kant

 På væggene i Pavillonen har gæsterne lejlighed til at se store malerier med et nyt og anderledes udtryk.

”Jeg bygger billedet op i lag og afdækker dele af billedet med hvidt og holder derfor billedet åbent for nye farver. Jeg bliver ved til billedet er på plads, men jeg starter altid op uden at have nogen idé om det endelige resultat. Så sover jeg på det, men er klar til at springe ud på det dybe vand på ny, hvis maleriet ikke har den ønskede kant” siger Greg Holden om sin kreative proces.

Publiceret 11 September 2012 15:00