Debat:

Hov - hvor blev demokratiet af ?

Af Hans Dueholm, Hyacintvej 4, 8543 Hornslet - dueholm@hansdueholm.dk

"Der findes 3 sikre måder at komme af med sine penge på :

1)Den behageligste – kvinder
2)Den sjoveste – spil
3)Den hurtigste – konsulenter

Syddjurs Kommune har i beslutningen om placering af biogasanlæg valgt at bruge løsning 3 til at slippe af med sine penge. Konsulenter fra Cowi er sat på sagen, og de har på rekordtid produceret en rapport, som kommunen satser hele butikken på. En rapport, som ved nærmere gennemlæsning synes at være en omgang skrivebordsarbejde.
Jeg må, efter at have læst rapporten, spørge mig selv om Cowi overhovedet har været i vores område ? De har i hvert fald formået fuldstændig at undgå kontakt med os, der bor der.
Kommunen lægger dernæst en høringsperiode i sommerferien, springer over behandling i udvalget for planlægning, udvikling og kultur for at gå direkte til behandling i økonomiudvalget og endelig beslutning på byrådsmødet d. 20/9-12.

Er dette en rimelig demokratisk proces ?

Det virker som om hele projektet skal hastes igennem. At byrådet skal beslutte en placering på baggrund af Cowis mangelfulde rapport forekommer yderst foruroligende, og
jeg har bestemt ikke tillid til, at projektet er ordentligt undersøgt og velovervejet.
Og selvom der står "bio" foran "gasanlæg", ændrer det ikke ved, at anlægget er en fabrik i den farligste miljøklasse. Fabrikken vil u-undgåeligt gøre det område, hvor den er placeret, til et industrikvarter, og i et helt urimeligt omfang ændre vilkårene for de borgere, der bor der.
Derfor bør man være noget mere omhyggelig med, hvordan sådan en sag gribes an, end Syddjurs Kommune indtil videre har givet indtryk af at være.

Måske skulle Syddjurs kommune hellere have valgt løsning 2 og brugt 250.000 kr. på lottokuponer. Det havde formentlig været mere udbytterigt og unægtelig noget sjovere."Publiceret 10 September 2012 17:00