Der var en gavecheck på 500 kroner til Aastrup-Hammelevs Mathias Frey (tv) efter kampen som bevis på, at han var blevet kåret til man-of-the-match. Træner Kim Busse overrakte ham hæderen fra Sportigan Auning og Kolind og Lokalavisen.

Der var en gavecheck på 500 kroner til Aastrup-Hammelevs Mathias Frey (tv) efter kampen som bevis på, at han var blevet kåret til man-of-the-match. Træner Kim Busse overrakte ham hæderen fra Sportigan Auning og Kolind og Lokalavisen.

Lokalavisen Cup:

Hornslet er tilsyneladende usårlige i Serie 2

På to mål efter pausen på Åstrup Stadion lykkedes det Hornslet at vende et truende nederlag til en 2-1 sejr over Aastrup-Hammelev

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hornslets træner Martin Winther frygtede på forhånd det unge Aastrup-Hammelev mandskab, før de to holds indbyrdes møde lørdag eftermiddag på Åstrup Stadion.
Alligevel lykkedes det topholdet at hive endnu en sejr i hus - nummer seks af seks mulige - selv om det holdt hårdt at holde 2-1 føringen det sidste kvarter.
Martin Winther var da også realistisk nok efter kampen til at indrømme, at Hornslet ikke kunne have sagt noget til, hvis kampen var sluttet uafgjort.
Det er Aastrup-Hammelevs træner Kim Busse enig i:
"Jeg synes, vi kontrollerede kampen i første halvleg, hvor vi var mest på bolden og generelt havde en bedre boldomgang end Hornslet, men de har et rutineret hold, som var dygtige i de afgørende situationer."
Martin Winther var overrasket over, at hjemmeholdet tilsyneladende havde valgt en lidt afventende taktik.
"Jeg havde forventet, at de var kommet stormende og sat os under pres, men sådan blev det aldrig efter min mening," siger Winther.
"Vi havde aftalt at stå lidt lavere end normalt, fordi vi ville forsøge at lokke dem frem, men også fordi vi var bange for at blive fanget i en af Hornslets omstillinger, som de er så dygtige til," forklarer Kim Busse.
 

Tyndt straffespark

Aastrup-Hammelev kom foran 1-0 efter 20 minutters spil ved Nicolai Jarsmer, der headede en returbold i nettet efter hjørnespark.
Føringen holdt til ti minutter ind i 2. halvleg, hvor kampens unge dommer tilkendte Hornslet et straffespark, fordi han mente, at Aastrup-Hammelevs spillende træner Jacob Stensgaard gik i ryggen på en Hornslet angriber.
"Ikke ligefrem det mest oplagte straffespark at fløjte for," erkender Martin Winther.
"Jeg mener ikke, der var straffespark, og hvis straffesparket var tvivlsomt, var det også tvivlsomt om forseelsen blev begået i feltet," siger Kim Busse.
Begge var enige om, at den unge dommer fra Aarhus Dommerklub virkede en smule hæmmet af, at han havde en bedømmer stående på sidelinien.
Jacob Steensgaard fik gult for brok over straffesparkskendelsen, og tidligere i kampen var også Hornslets topscorer Jesper Søndermark Jepsen blevet sendt til afkøling for at kommentere en kendelse.
"De to gule kort var helt unødvendige," lyder det samstemmende fra Busse og Winther.

Gamle Randers kan endnu

Jesper Søndermark Jepsen eksekverede straffesparket meget sikkert, og Hornslet formåede endnog at straffe hjemmeholdet dobbelt, for indskiftede Klaus Randers pandede, inden Stensgaard var tilbage på banen, endnu en bold i kassen bag ellers driftssikre Christian Rygaard i Aastrup-Hammelev målet.
Hjemmeholdet forsøgte at få samling på tropperne påny, og i det sidste kvarter blev topholdet sat under pres. Det resulterede i 2-3 store chancer, som imidlertid ikke gav bonus. Ikke mindst fordi Lars Andersen igen imponerede som sidste skanse i Hornslets mål.
"En dygtig målmand, der tog alt i luften og dirïgerede sit forsvar med tilråb under hele kampen. Samtidig var han også en dygtig igangsætter med lange udkast og præcise udspark," roser Kim Busse, der var ærgerlig over nederlaget.
"Kampen blev spillet på et flot niveau, og det er i sådan en kamp, at vi skal have mindst det ene point. Jeg roste spillerne for indsatsen efter kampen, og jeg vil også rose Hornslet, der har et gennemrutineret hold med spillere, der ved, hvordan sådan en kamp skal køres hjem."
Martin Winther var naturligvis veltilpas med kampens udvikling i 2. halvleg, hvor Hornslet spillede mere konsekvent og med længere og hurtige fremlægninger til de forreste.
"Vi har marginalerne med os i denne sæson og har nu lagt afstand til bunden i den meget jævnbyrdige række, hvor der bliver uhyggelig hård kamp om den sidste nedrykningsplads. Kun Kristrup er allerede tabt af feltet," konstaterer Winther.

Farvel til Gubi

Aastrup-Hammelev havde ikke den stærke forsvarsspiller Christian Gubi med i truppen. Han er flyttet til Aalborg som planlagt for at læse, og er tabt for holdet. Aalborg Freja kan blive hans nye klub.
"Det er naturligvis et tab for holdet, men det vidste vi, inden sæsonen gik i gang. Heldigvis er Lauritz Taul kommet i gang igen, og når han kommer i form, bliver han en forstærkning," siger Kim Busse.

Angriberen Jonathan Henig, nyoprykket U19 spiller og med i FC Djursland truppen, var med Aastrup-Hammelev i opgøret mod Vivild.
Men heller ikke han er længere aktuel i efteråret. Han er rejst til Israel på et kibbutz-ophold.
Midtbanespilleren Mathias Frey, der sammen med Daniel Skak var Aastrup-Hammelevs bedste spillere, blev efter kampen kåret til man-of-the-match.
 

Publiceret 09 September 2012 20:13