Rasmus Wetche, der her ses i FC Djurslands rød-sorte outfit, leverede et større goalshow, da Grenaa IF lørdag slog Kristrup med 4-0 i Serie 1.

Rasmus Wetche, der her ses i FC Djurslands rød-sorte outfit, leverede et større goalshow, da Grenaa IF lørdag slog Kristrup med 4-0 i Serie 1.

Lokalavisen Cup:

Goalshow fra Rasmus Wetche

Den tidligere FC Djursland kaptajn scorede fire mål på et velspillende tophold i Serie 1, der vandt 4-0 i Kristrup

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jørn Rasmussen, cheftræner i Grenaa IF med bopæl i Randers, havde en god fornemmelse i kroppen forud for lørdagens opgør mod Kristrup i Serie 1 på Kristrup Stadion.
"Jeg havde en positiv forventning om, at vi var nået så langt med holdet, at vi havde gode muligheder for at slå Kristrup, som vi tidligere har haft problemer med at vinde over," forklarer Jørn Rasmussen.
Den profeti kom til at holde stik trods to áfbud i sidste øjeblik fra en syg Stig Zacher og en småskadet Casper Andersen.
Sidstnævnte sagde dog ja til at tage den yderste plads på bænken og levere i 10-15 minutter, hvis det skulle vise sig nødvendigt.
På de forreste pladser kunne Grenaa mønstre den tidligere FC Djursland anfører Rasmus Wetche og elegante Kristian Kaagh, der gjorde comeback.
 
 

God organisation

Jørn Rasmussen havde indstillet sit hold på, at Kristrup ville spille 9 ud af 10 bolde i længdeaksen. Derfor var det især op til stopperduoen, Morten Winther og Morten Kjær, at være klar på at skulle heade og cleare meget.
Det gjorde duoen til ug, og når det kneb, var sidste skanse, Andreas Bang, sikkerheden selv.
Efter en indledning med Kristrup på bolden, svarede Grenaa efffektivt igen første gang i det 16. minut, da energiske Sune Sørensen satte Rasmus Wetche i scene, så denne kunne udmanøvrere sin tidligere FC Djursland holdkammerat i Kristrups centerforsvar, Søren Holdgaard, og sikkert score til 1-0.
Den stilling holdt halvlegen ud.
"Vi gik til pause med en rigtig god fornemmelse efter en ikke særligt velspillet første halvleg, hvor vinden havde stor betydning, men vi var gode på bolden, vores organisation meget stærk og indstillingen helt i top," roser Jørn Rasmussen.

Wetche havde killer-instinket

Efter pausen fik Grenaa mulighed for at skubbe sin bagerste kæde længere frem på banen, fordi vinden nu var i udeholdets favør.
Anden halvleg blev indledt med en komisk situation, som resulterede i et gult kort til Kristrups målmand efter, at han havde afværget en tilbagelægning fra en medspiller som mest af alt bundede i en misforståelse.
Det gav Grenaa et indirekte frisparket halvanden meter fra mållinien som ikke førte til noget, men der var et signal, om hvad der siden ventede hjemmeholdet.

Da Rasmus Wetche i det 18. minut gjorde det til 2-0, så det for alvor godt ud, og da Grenaa i den efterfølgende periode fortsat formåede at forvalte bolden godt rundt i egne rækker, var der "kontrol på drengen."
Rasmus Wetche fuldbyrdede sit hattrick i det 36. minut, da han på et langt udspark fra Andreas Bang formåede at holde fast i kuglen og lægge den over til venstrebenet. Det efterfølgende spark kyssede netmaskerne nærmest på sekundet.
"Et meget flot mål og perfekt udført. Også godt set af vores målmand Andreas Bang, at der var mulighed for at slå en hurtig omstilling, hvis han hurtigt høvlede kuglen frem på banen. Det havde vi netop snakket om i pausen," siger Jørn Rasmussen.
Wetche lod dog høre fra sig endnu engang med midtstopper Morten Kjær som oplægger.
Midterangriberen viste igen, at hans evne til at placere sig rigtigt i feltet endnu engang var afgørende. 

Sæsonens bedste

Jørn Rasmussen var af indlysende årsager meget tilfreds med sit hold, som han fandt bedre end Kristrup på en række afgørende parametre: Boldomgang, organisation og taktisk disciplin.
"Vi har et spillemæssigt koncept, som spillerne i denne kamp fulgte til punkt og prikke, og det er der grund til at rose dem for. Det var vel sæsonens hidtil bedste præstation," siger en veltilfreds Jørn Rasmussen, der lige nu har fokus på at hente tre point mere.
I hans optik skal der 18 point til at undgå nedrykning, så med tre pinde mere i første spillerundes sidste kamp mod Dronningborg, er målet nået.
Oprykning til Jyllandsserien snakker han ikke om.
"Vi var stolte af vores præstation i sidste sæson og vil selvfølgelig gøre alt for at forbedre den, men det er fint med målsætninger før en opstart. Det er bare bedre efter min mening at forholde sig til tingene løbende, og lige nu handler det kun om at nå de afgørende 18 point."

Publiceret 09 September 2012 12:05