Enkelte af bokseklubbens medlemmer træner i et lejet lokale i Løgten.

Enkelte af bokseklubbens medlemmer træner i et lejet lokale i Løgten.

Hjemløs bokseklub rækker handsken ud til samarbejde

Hornslet Bokseklub kæmper for overlevelse og for nogle af områdets børn og unge

Af
Mogens Greve

De frivillige i den 21-årige bokseklub i Hornslet har svært ved at skjule tilfredsheden med resultaterne af deres arbejde - og den flotte medlemsopbakning. For en stor del af de 75 medlemmer er boksningen med til at give mening i fritiden - som et sundt alternativ til et mere rodløst fritidsliv.
Alt imens klubben lige nu kæmper for overlevelse, fordi Syddjurs Kommune ikke kan stille træningslokale til rådighed.

Glad og motiveret

Indehaver af Gonge Danmark i Hornslet, René Svensson, er ikke bokser - men finder stor glæde ved træningen af motionsboksere.
"Man kan kun blive glad og motiveret af den gode stemning og det gode arbejde med de unge i Hornslet Bokseklub," siger René Svensson.
At bokselederne nogle gange føler en kølig skulder fra skolepersonale og andre tilskriver de hovedsageligt ukendskab til arbejdet.
"Motionsboksning er ikke voldelig, og der er ingen kontakt mellem udøverne."
Han fortæller også, at SFO-leder Mogens Petersen har tilkendegivet, at bokseklubben har en mærkbar positiv effekt på flere af de unge.

Forundring

"Det undrer mig, at jeg i en husstandsomdelt brochure kan se, at Syddjurs Ungdomsskole tilbyder boksning, uden at man på noget tidspunkt har taget kontakt til os. Vi er trods alt kommunens eneste bokseklub - og har i forvejen kontakt med mange af unge."
Arne Christensen medgiver, at bokseklubben også selv har en opgave i at få fortalt omverdenen om klubbens arbejde - og rækker handsken ud til samarbejde.

Formand for Hornslet Bokseklub, Arne Christensen, er en træner-/lederkapacitet indenfor bokseverdenen. Han har den længste boksertræneruddannelse, man kan få i Danmark og har startet ungdomsarbejde op under Jydsk Amatør Bokse-Union, hvor han også har været ansat som breddekonsulent. Han har undervist voksne boksetrænere, og han har i nogle år trænet professionelle boksere.

Publiceret 09 September 2012 06:00