Debat:

Gyllen, der blev væk

Af Lars Klottrup, Mosevej 1, Hedeskov, 8410 Rønde:

”Det sku' vær' så godt og så' det faktisk skidt”, lyder det i Kjeld Abells teaterstykke ”Melodien, der blev væk”. Den historie er nu ved at gentage sig i Biogas-sagaen i Syddjurs.
Konkurrencen om gyllen ignoreres. Lokationer i nærheden af andre kommuners biogasanlæg opretholdes i embedsværkets indstilling til Økonomiudvalg og Byråd. Om nærheden til Bånlev Biogas i Spørring siger indstillingen: ”… vurderes ikke at skulle have indflydelse på udpegningen af biogasområder”!
Gyllefattigdommen i Syddjurs ignoreres. Kun 1/3 af gyllen på Djursland befinder sig i Syddjurs. De to-trediedele befinder sig i Norddjurs Kommune, hvor der tales om et biogasanlæg i Grenå Industrikvarter. Det kunne landmænd i Syddjurs levere til via en decentral omladestation, for at minimere kørsel.
Der er ikke mere gylle på Djursland, end at ét biogasværk af Maabjerg-størrelse ved Grenå kan klare behovet. Syddjurs har for lidt gylle til, at et biogasanlæg med rentable stordriftsfordele kan etableres. Gå i stedet i dialog med Norddjurs Kommune om et samarbejde om ét stort værk ved Grenå.
Glem den tid og de penge, der indtil nu er brugt på en hovedløs biogasplanlægning i Syddjurs. Smid ikke gode penge og kostbar tid efter dårlige penge og dårligt anvendt tid.
Tag et biogas-moratorium og tal med Norddjurs om et fælles anlæg i Grenå.
Følg Kjeld Abells kritik af blindt at følge trop. Lad fornuften råde."

Publiceret 08 September 2012 15:17