Claus Wistoft (tv) og Anne-Mette Winther Christiansen ved sidste uges opstillingsmøde skuer mod talerstolen i Ørum Aktiv Center ved sidste uges opstillingsmøde i sekunderne før dirigenten fortæller de fremmødte 207 fremmødte partikammerater resultatet af afstemningen.

Claus Wistoft (tv) og Anne-Mette Winther Christiansen ved sidste uges opstillingsmøde skuer mod talerstolen i Ørum Aktiv Center ved sidste uges opstillingsmøde i sekunderne før dirigenten fortæller de fremmødte 207 fremmødte partikammerater resultatet af afstemningen.

Analyse:

En lokalpolitisk manifestation

Der er ingen tvivl om, hvem der er Venstres folketingskandidat i Djurskredsen efter sidste uges opstillingsmøde i Ørum Aktiv Center

Af
Af Lars Norman Thomsen

Anne-Mette Winther Christiansen kunne smile bredt til alle i den kødrand af partifæller, som ville lykønske hende efter sidste uges Venstre opstillingsmøde i Ørum Aktiv Center. Her var der nemlig ingen tvivl om, hvem der var aftenens sejrherre.

Hvis Venstres nuværende folketingsmedlem i Djurskredsen - siden 2005 - var i tvivl på forhånd, er hun det ikke længere.

Mod en udfordrer af Claus Wistofts politiske tyngde, sejrede hun så sikkert, at det kun kan have givet hende yderligere selvtillid til at fortsætte sit politiske virke.

126 af de fremmødte stemte på Anne-Mette Winther Christiansen, 81 på Claus Wistoft.

Nord-syd konfrontation

Gjorde man sig selv den tjeneste at tage et vue ud over den store forsamling i Ørum Aktiv Center kort før mødestart, var det opsigtsvækkende at kunne konstatere, at Norddjurs var godt repræsenteret, medens det skortede på kendte ansigter fra Syddjurs. Allerede der frygtede man for, at viceborgmesteren i Syddjurs Kommune havde gjort regning uden vært, og at det hårfine kapløb, der på forhånd var lagt op til, slet ikke blev til noget.
Det kom til at holde stik. De to kandidaters indledende taler flyttede ikke mange stemmer. De var, som sådan nogle taler alt for ofte er, alt for politisk korrekte i overmål uden forsøg på at sætte en politisk dagsorden af frygt for at genere nogen på stolerækkerne.

Claus Wistofts to anbefalere flyttede heller ikke mange stemmer. Hverken repræsentanten for landbruget, Laurits Hougaard, Ramten, eller repræsentanten for er erhvervslivet, Torben Therkelsen, Ebeltoft, formåede at komme ud over rampen med deres anbefalinger af Claus Wistoft.

Til forskel fra Anne-Mette Winthers Christiansens to anbefalere, formand for VU Norddjurs, Regitze Fogh Sørensen, og Venstres partiformand i Norddjurs Jørgen Keller Pedersen.

Den første mødte frem med en klokkeklar anbefaling fra selveste Claus Hjort Frederiksen, tidligere minister og grå eminence i Venstre, medens Jørgen Keller Pedersen leverede en tale fra hjertet, og i et øjebliks besindelse måtte tørre øjnene.

Taberen skal overbevise

Medens Anne-Mette Winther Christiansen fik tanket ny selvtillid, fik Claus Wistoft noget at tænke over. Der er ingen tvivl om, at Venstre i Syddjurs kårer ham som borgmesterkandidat igen-igen, fordi der ikke er nogen kvalificerede modkandidater, men han har fået en bunden opgave, og det er at overbevise både sine egne og vælgerne om, at han vil lokalpolitik, også hvis det igen skulle kikse med, at han kan overtage borgmesterkæden.

Ambitionerne om at blive landspolitiker har fået et skud for boven.

Publiceret 06 September 2012 13:51