Sponsorer fik syn for spejdersagen

Spejdere i Ebeltoft mødte stor velvilje fra Nordea-fonden og velgørende foreninger

Af
Af Martin Schultz

Hvad skal man lige gøre, når man er en flok spejdere, som gerne vil på landslejr, men kun har nogle 20 år gamle og mørnede telte at rage af sted med.

En flok forældre satte sig til tasterne og skrev ansøgninger til fonde og velgørende foreninger i lokalområdet.

”Til vores overraskelse mødte vi gavmilde, glade og interesserede sponsorer,” fortæller Lise Schmidt, som er spejderforældre og med i gruppebestyrelsen hos 1. Ebeltoft DSS.

Tirsdag aften var alle sponsorer budt til indvielsesfest for en række nye telte, som der var blevet råd til at indkøbe og som allerede var taget i brug til den store landslejr ved Holstebro i juli.

Spejderne bød på pølser og drikke og viste rundt på Spejdergården på Dråbyvej, og repræsentanter for de fire sponsorer fik hilst på både børn og voksne fra 1. Ebeltoft DDS.

”Det initiativ skal I have tak for. Det er ikke så ofte vi kommer ud og hilser på dem vi donerer penge til,” sagde Elin Andersen fra Lions Club Juliane i Ebeltoft.

De øvrige sponsorer var Nordea Fonden, Lions Club Mols og Ebeltoft Inner Wheel.

Mangler voksne ledere

Spejderne fra 1. Ebeltoft DDS holder til i det pragtfulde naturområde omkring Spejdergården, som fem seniorer hjælper med at vedligeholde.

Det var en stor opmuntring for både børn og ledere at modtage en så stor donation, at der udover de ønskede telte tre Kit Kat telte også var råd til et letvægtstelt, en stor baldakin, økser og knive.

Men de frivillige spejderledere mangler flere voksne ledere og frivillige spejderforældre.

”Vi har mange glade spejderbørn og kunne skaffe flere, men mangler ledere og forældre til at gå ind i bestyrelsen,” fortæller Lise Schmidt.

”Men alligevel oplever vi midt i det hele sådan en gavmildhed og interesse fra sponsorer,” siger en overvældet Lise Schmidt.

Alle var glade

Repræsentanter fra Nordea-fonden og fra de lokale velgørende og humanitære foreninger tog imod invitationen til at se Spejdergården og møde spejderne.

Nordea-fonden støtter aktiviteter med fokus på sundhed, motion, natur og kultur. Lions Club Mols og Lions Club Juliane indsamler midler ved det årlige Djurs Kræmmerland og andre aktiviteter, mens Ebeltoft Inner Wheel har særdeles travlt i kaffeboden med de lækre kager til Ebelfestival.

”Vi håber i fremover får mange gode timer og nætter i teltene,” sagde Anders Bøgh fra Bankrådet for Nordea Djursland Syd til de små og store spejdere.

”Vi er fra gruppens vegne meget taknemmelige for jeres bidrag og med den store velvillighed i har udvist,” sagde spejderleder Morten Sell til sponsorerne.

Publiceret 06 September 2012 13:00