Velkommen til ny forstander i Rønde

Højskoleforstander Birgit Fuglsbjerg vil inspirere de unge til at tage aktivt del i samfundet

Af
Af Martin Schultz

Rønde Højskole og Efterskoles bestyrelse holder velkomstreception for skolens ny forstander Birgit Fuglsbjerg fredag 7. september kl. 15 – 17 på Rønde Højskole.

Birgit Fuglsbjerg afløser Ole Kamp og har som tidligere efterskolelærer på stedet et indgående kendskab til skolens ånd, værdier og hverdag.

Birgit Fuglsbjerg kommer fra en stilling som koordinator og uddannelsesvejleder for voksne på UU Djursland. Ud over master i læreprocesser har Birgit Fuglsbjerg en diplomuddannelse i uddannelses- og erhvervsvejledning, og netop studievejledning kan være et væsentligt element i et højskoleophold på Rønde Højskole.

Hjælp til uddannelsesvalg

Birgit Fuglsbjerg vil fastholde og udvikle skolens profil som studieforberedende højskole i fagene pædagogik og læring, sygepleje og medicin, journalistik samt rejseprojekt.

”Mange unge gør sig mange overvejelser om, hvordan de skal styre frem mod deres drømmeuddannelse eller det rigtige uddannelsesvalg. Måske er de er i tvivl eller usikre på, hvad der kan være et godt uddannelsesvalg, fordi valg af uddannelse ofte er ganske afgørende for, hvordan deres liv i øvrigt vil forme sig”, fortæller Birgit Fuglsbjerg.

Højskolen som øjenåbner

Den nye forstander glæder sig over at overtage en næsten fyldt skole. 61 elever er netop startet på højskolens efterårshold.

”Et højskoleophold kan være en øjenåbner i forhold til at finde retning. I højskolens tætte fællesskab lærer man sider af sig selv at kende, som kan være inspirerende i forhold til et uddannelsesvalg. Både på studieforberedende linjer og gennem de diskussioner, der opstår i for eksempel et fag som Etik og Eksistens,” siger Birgit Fuglsbjerg.

”Det, højskolen kan, er at inspirere den enkelte til at tage stilling til de vigtige ting i tilværelsen og så agere herefter. De skal gå ud i samfundet og bidrage konstruktivt.”

Publiceret 05 September 2012 09:22