Hygge på tværs af generationer med rebslagning ved Stenalt Marked sidste år.

Hygge på tværs af generationer med rebslagning ved Stenalt Marked sidste år.

Stenalt Marked gør klar til mange gæster

Besøgstallet til Stenalt Marked er stigende for hvert år

Af
Anette Bonde

Det er fjerde år i træk, at folkene bag Fjordbynetværket øst for Randers Fjord arrangerer Stenalt Marked. I år er det lørdag 8. september klokken 10 - 16, og hvis det går som vanligt vil over 1800 gæster lægge vejen forbi det maleriske marked ved Stenalt Gods.
I hvert fald hvis tendensen fra de tidligere år fortsætter. Manja Schmidt fra Fjordbynetværket fortæller, at der det første år var omkring 1000 gæster, og sidste år var der som nævnt cirka 1800.

Succes helt fra starten

"Det har været en drønende succes helt fra start med 1000 gæster det første år og omkring 1800 sidste år", fortæller Wenja Schmidt fra Fjordbynetværket.
Hun tilføjer, at der kommer flere og flere boder til, fordi markedets ry er godt. Næsten alle pladser er fyldt, hvilket vil sige at der på lørdag vil stå 40 stadeholdere klar med varer.
Det er de gode folk i Fjordbynetværket, der er tovholdere for markedet. De får undervejs en hånd af mange andre, der også gerne vil støtte op om det gode initiativ. Alt er baseret på frivilligt arbejde.
Markedet åbnes af Hans Gæmelke, formand for Djurslands Landboforening.

I boderne finder man mange forskellige varer - honning, frugt grønsager, gedekød, pileflet, glaskunst og trædrejerier og meget mere.
Der vil også være café, udstillinger, agility-opvisning af Ørsted DCH, musik af Royal Garden Jazzorkester, hoppeborg stillet til rådighed af Djurslands Bank samt hestevognskørsel i området.
En veteranbus kører passagerer til og fra markedet fra Ørsted og Allingåbro. Første afgang er fra stationen i Allingåbro klokken 9.15 og sidste afgang fra Stenalt bliver ved 15.30-tiden.
Godsejer og gedeproducent Dorte Jensen viser sine geder frem klokken 11 og 13.
Johs. Pedersen, Ørsted, udstiller gamle malkeanlæg fra dengang man satte kopperne på og malkede ned i spanden. Han viser også en gammel kassevogn frem fra før krigens tid, der var gemt på et loft. Det er en gave fra en ældre mand på egnen.

Publiceret 05 September 2012 09:00